Home Leiden PS doet gooi naar de gunst van de Leidse kiezers.

PS doet gooi naar de gunst van de Leidse kiezers.

door Emile van Aelst

Partij Sleutelstad (niets te maken met de gelijknamige radiozender en nieuwssite) hield gisteren op Valentijnsdag in het Van der Werfpark op ludieke wijze haar campagne-aftrap met een liefdesverklaring aan voormalig burgemeester Pieter van der Werf.

Ik was niet de enige die benieuwd was naar de start van de campagne, ook vlogger Leendert Beekman van ‘Make local great again’ was naar het park gekomen.

Lijsttrekker Maarten Kersten legde uit waarom hij met een aantal van zijn partijgenoten naar het Van der Werfpark was gekomen om als Jan van der Does/Janus Doesa de sleutels van de stad in te leveren bij Pieter van der Werf en zo de macht terug te geven aan de burgers.

Maarten Kersten deed reeds twee keer tevergeefs mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar gaat er dit keer vanuit dat de partij 2 tot 5 zetels gaat halen.

Lieuwke Güler (l), nummer 3 op de lijst gaat er ook vanuit dat ze na 21 maart in de Leidse gemeenteraad zit.

Tijdens een toespraak aan de voet van het standbeeld legde Maarten de grootste verschillen uit tussen de gevestigde partijen en Partij Sleutelstad. Opmerkelijk is zijn idee van maandelijkse digitale referenda. Hij wil elke maand de bevolking via de sociale media laten stemmen over over één of twee onderwerpen. De partij wil ook fuseren met de buurgemeenten en desnoods via gedwongen fusies.  * Dringt zich bij mij direct de vraag op, moeten we daar geen referendum over houden 🙂  *

Na zijn toespraak en het teruggeven van de sleutel legden de kandidaat raadsleden bloemen bij het standbeeld.

Deze foto zou bij Leidse insiders natuurlijk een heleboel vragen op kunnen roepen.  A: Is Leendert ook lid van Partij Sleutelstad, B: staat Leendert als lijstduwer op de lijst, of C: hij kreeg een bosje bloemen mee voor zijn vriendin.

Om alle negatievelingen die stellen er is toch geen hond die zich hier voor interesseert, voor te zijn, bewijst deze foto dat er minstens twee honden waren die zich er wel voor interesseerden.

Nog een week of vijf en we weten of de sleutels en de macht terug gaan naar de Leidse burgers.

Tijdens het filmen en ook bij het vloggen van Leendert ging er van alles fout, maar leverde wel een geinig filmpje op.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

11 reacties

די מריו 15 februari 2018 - 23:04

Dus iedereen moet aan de sociale media, want anders kan ik niet referendumstemmen, maar juist de sociale media is niet van de burgers, maar van de grote bedrijven die je hele hebben en houwen in de gaten houden. Ik stem nog niet voor.

Love As Always
Di mario

Reply
Maarten Kersten 16 februari 2018 - 2:50

Nee hoor, Di Mario, misverstandje… weest niet bevreesd: niet stemmen via de social media, maar gewoon digitaal op de website van de gemeente.
Wij, de PS dus, krijgen over 2 weken wél een eigen poll via de Facebookpagina van onze website, met open vragen. Daarnaast een simpel ja/nee-referendum op de eigen Partij Sleutelstad website. . (Love As Always? Wij, van de PS, zeggen: PS I Love You)

Reply
Sjoerd 16 februari 2018 - 8:25

Er zijn stellingen bij waarmee je je niet geliefd maakt… Gedwongen fuseren werkt niet.

Reply
Maarten Kersten 17 februari 2018 - 2:12

Nee, klopt, dat is slechts een uiterste mogelijkheid; het is natuurlijk het beste als dit vrijwillig gebeurt, Maar de provincie heeft al gedreigd, dat zij eventueel gaat ingrijpen als de gemeenten niet zelf tot elkaar komen. Waarom zou één grote gemeente niet werken..?! Gebleken is zolangzamerhand dat alle pogingen om tot een samenwerkingsregio te komen, struikelden op tegenwerking van enkele buurgemeenten. Dus dat is nu een gepasseerd station… Los van elkaar blijven opereren is gewoon niet meer van deze tijd. De vier (of vijf) armlastige gemeenten grijpen geografisch in elkaar en profiteren van de Leidse voorzieningen, iinfrastructuur e.d. Met die stelling hoeven we ons dus niet bij de buren geliefd te maken, maar ik denk dat de meeste Leidenaren er zolangzamerhand wel voor zijn…Bovendien zullen de inwoners van de randgemeenten op den duur extra blij zijn met zo’n fusie, omdat wij ze met de deelgemeente-referenda meer zeggenschap geven dan ze nu hebben. En, beste Emiel, inderdaad mag de fusie best ook het onderwerp van een referendum zijn. Daarin staan wij dus ook niet alleen: de Partij vooor de Dieren wil dit ook…

Reply
rietepietz 16 februari 2018 - 17:09

Tja, ‘Make local great again’ ” als het om Leiden lokaal gaat zou dat toch wel in het Leidse accent geschreven moeten zijn, als zelfs Nijntje in het Leids vertaald werd lijkt het me niet erg verstandig met Engelse titels aan te komen bij de lokale bevolking

Reply
Maarten Kersten 17 februari 2018 - 2:16

Beste Rietzepiet, daarvoor moet je je bij Leendert Beekman van UnityFM vervoegen. Het is zoals je boven had kunnen lezen zíjn motto voor de verkiezingsuitzendingen van zijn vlog op Unity en van zijn andere verkiezingsnieuws… Ik ben het verder geheel met je eens !

Reply
rietepietz 17 februari 2018 - 15:34

Ja dat had ik wel begrepen maar ik ben zelf geen Leidse, of is het Leienaar, dus ga daar verder niets mee doen .Wilde het toch gezecht hebben in de gedachte dat deze vlogger toch wel mee zal lezen wat er over hem geschreven wordt door de Leidse Glibber.

Reply
Kakel 16 februari 2018 - 22:21

Ik ben het met Riet eens. Waarom hebben ze geen leuke Leidse kreet bedacht?
Sommige mensen zijn nogal vol van zichzelf…Had ik daar maar de helft van (-:
Fijn weekend!

Reply
Maarten Kersten 17 februari 2018 - 2:22

Eens dus ! We hebben daarom de typisch Leidse kreet “Pawwwrtij Sleutelstad geeft u de sleutels van de stad tewwwwrrug !” . Overigens: het onthulde spandoek op het standbeeld (PS I Love You) is natuurlijk het bekende gelijknamige lied van de Beatles en dat is nu eenmaal in het Engels.. 🙂

Reply
Nicky 18 februari 2018 - 20:57

Griinik. Ik vind je vraag heel terecht, LG!?

Reply
Maarten Kersten 19 februari 2018 - 0:54

Hoi Nicky, ik dus ook. Vandaar mijn antwoord met die in het Nijntje-Leids geschreven slagzin. Overigens is de schrijver van het Leidse Nijntje-boek ook lijstduwer van de Partij Sleutelstad…. 🙂

Reply

Plaats een reactie