Home Leiden 333m.nl Aftrap publieksactie voor de resterende 83 meter van de nieuwe Schaatshal

333m.nl Aftrap publieksactie voor de resterende 83 meter van de nieuwe Schaatshal

door Emile van Aelst

De ijssport in Leiden is gered, de raad heeft onlangs goedkeuring verleend aan het plan een nieuwe schaatshal met een 250 meter baan te bouwen. Voor de lange afstand schaatsers is het van belang een 333 meter baan te hebben anders kunnen ze geen snelheid maken. De Leidse schaatshal heeft een regiofunctie en veel bekende schaatskampioenen zijn ooit begonnen te trainen in Leiden. Zomaar een paar namen Monique Velzeboer, Jeroen Straathof, Laurine van Riessen, Bob de Jong en natuurlijk niet vergeten de huidige olympisch kampioen op de 1500 meter Kjeld Nuis. Allemaal zijn ze hier in deze hal begonnen.

40 Jaar geleden was dit een moderne schaatshal die het indoor schaatsen voor de regio mogelijk maakte. De hal is totaal niet meer van deze tijd en moet eigenlijk al een paar jaar dicht. Niet alleen als luxe probleem, maar vooral ook vanwege veiligheid en onderhoud.

De gemeente heeft geld uitgetrokken voor een hal met een 250 meter baan, de schaatsers willen 333 meter. Tot 1 oktober is er de tijd om de resterende 83 meter oftewel 3.2 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

De regiogemeenten maken ook gebruik van de Leidse hal, dus die zullen na de verkiezingen ook een bijdrage moeten leveren, maar ook van het schaatspubliek wordt iets verwacht. Dinsdagavond werd op feestelijke wijze publieksactie en de lancering van de facebook en website gestart.

Voorzitter Jan Arts legde uit hoe het er momenteel voor staat en wat de mogelijkheden zijn.

Een jaar geleden zag het er nog naar uit dat er geen geld vrij zou komen voor een nieuwe ijshal. Na vele acties van Leidse en regioschaatsers besloot de gemeente dat er toch een hal gaat komen. Voor de aanwezige bestuurders van de verschillende Leidse en regionale schaatsverenigingen ene reden om te toasten op het eerste resultaat.

En natuurlijk op de goede afloop om de resterende 83 meter bij elkaar te krijgen.

Er komen diverse acties waar aan iedereen zowel met een grote als een kleine beurs kan deelnemen. Er zijn obligaties te koop voor € 333,33 voor datzelfde bedrag kun je ook een zonnepaneel doneren.

Daarnaast zijn er nog veel meer acties zoals bijvoorbeeld: verkoop van ijs voor € 33,33 per m², schaatsmaatje worden voor € 33,33 per jaar en de verkoop van 333 artikelen.

Er komt een grote loterij en je raadt het al de loten kosten € 3,33.

Trudy Kwik gaf nog veel meer voorbeelden van acties die gemeenten en publiek zelf kunnen doen, zo komt er bijvoorbeeld in juni in de hele regio een hardloop dag waarop kinderen zich kunnen laten sponsoren.

Persvoorlichtster Monique Aalbers riep iedereen op zoveel mogelijk acties en resultaten te delen op de social media.

Jeroen Straathof (voormalig Wereld Kampioen 1500m) heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor de nieuwe Leidse ijshal en heeft er alle vertrouwen in dat de 333 meter er gaat komen.

Ik denk ook als de regiogemeenten en de schaatsers zich inzetten dat het moet lukken.

Na afloop gaf Jos Arts nog een kort interview aan Chris de Waard van Sleutelstad FM.

Hieronder ook nog even de foto’s en filmpjes van de lancering van de website en actieplannen.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 15 februari 2018 - 7:00

Met zoveel inzet, moet het er wel komen. En anders nog een collecte houden met Leids ontzet. Dan ga je er vast dik overheen. Sterkte met het behalen van het geld.

Love As Always
Di Mairo

Reply
Sjoerd 15 februari 2018 - 15:30

Dan hebben ze toch een behoorlijke sponsor nodig… Ik vindt dat een aanzienlijk bedrag.

Reply
rietepietz 15 februari 2018 - 18:56

Volgens mij gaat dat wel goed komen. met dat laatste stukje schaatsbaan, Leiden staat voor niets.

Reply
Nicky 18 februari 2018 - 12:53

Dat zijn dure metertjes. Maar het gaat vast lukken met al die acties.

Reply
Ruitenbeek 18 februari 2018 - 18:42

Waarom geen 400 meterbaan , laat de omliggende gemeentes ook maat doneren ,( moet wel iets tegenoverstaan)

Reply

Plaats een reactie