Home Regio Carnavalsoptocht in Noordwijkerhout nog steeds de grootste en mooiste optocht boven de rivieren

Carnavalsoptocht in Noordwijkerhout nog steeds de grootste en mooiste optocht boven de rivieren

door Emile van Aelst

Carnaval is iets voor onder de grote rivieren zegt men altijd, maar Noordwijkerhout zou wat dat betreft zo onder de grote rivieren passen. Vanaf vrijdag wordt er tot dinsdagavond in het dorp massaal carnaval gevierd met als een van de grote hoogtepunten de optocht op zaterdagmiddag. Ruim voor de optocht langs kwam liepen de straten vol met tienduizenden ( 60,70 of 80.000 weet iemand dat ? ) mensen die naar de optocht kwamen kijken.

Ik sta elk jaar op dezelfde plek aan het begin van de route te fotograferen. Behalve dat het een mooi punt is om te fotograferen bevind ik mij daar ook in hoog gezelschap.  Maar liefst twee voormalig prinsen carnaval van de Kaninefaaten staan elk jaar ook op dit punt.

Het is onmogelijk om een goede keuze te maken uit de ruim 250 foto’s die ik gemaakt heb. In de fotoslideshow en het filmpje komen bijna alle groepen voor. Ik loop dan ook met giga grote stappen even dwars door de optocht die begon met de wagen van de Babyfaaten.

Mooie grote wagen met als thema Triton en Ariël.

Alhoewel babyfaaten ????

De overspannen huizenmarkt is natuurlijk een dankbaar onderwerp.Het carnaval is de Noordwijkerhouters met de paplepel ingegoten.

Neem aan dat die oproep niet voor mij bestemd was.

Zou Noordwijkerhout al een COC afdeling hebben vraag ik mij af.

Het leuke van carnavalsoptochten is dat ze vaak op de actualiteit inspelen of begrippen letterlijk uitbeelden, zoals de kinderopvang.

De eventuele fusie met badplaats Noordwijk was een regelmatig terugkerend onderwerp in de optocht.

Kim Jung-Il en Donald Trump waren ook afgereisd naar Noordwijkerhout.

Niet alleen een gigantisch grote bak, maar ook een giga praalwagen van de Tulpkabouters.

Hun prinsenpaar zat ergens in Las Vegas hoog in de lucht.

Dit lijkt mij niet de meest betrouwbare luchtvaartmaatschappij.

Sta ik de hele middag voor ze heen en weer te springen met mijn camera en denk laat ik ze even op de foto zetten, hebben ze net een maskertje op.

Makkelijk zo’n fiets met trapondersteuning.

Het zit ze duidelijk hoog de eventuele fusie met Noordwijk.

Lekker kleurig en zie ik daar nu iemand zijn tong uitsteken.

Natuurlijk kwam ook de Luizenmoeder aan bod.

Me Too kon natuurlijk ook niet missen.

Me Too kwam in meerdere groepen terug.

Aandacht voor de voedselbank.

De kleuren knallen je camera uit.

De Vikingen gingen op de Hollandse boerentoer.

Heerlijk die simpele teksten, ik mag dat soort humor wel.

Bent u bij-ziend ?

Het is gewoon een prachtig stel.

Bal masque en ook de brandweer moest er aan geloven.

De wagen van de Gebroeders Pils, maar ik zie hier alleen maar de gezusters Flugel.

De parels van Noordtuk.

Kijk dat is nou eens een verstandige tekst.

Ach wat maakt het allemaal ook eigenlijk uit, als je haar maar goed zit.

Knap zo niet heel knap, de wielen van de wagen werden echt binnen enkele secondes omgezet.

Ik voelde mij opeens bespied.

Waanzinnig mooie wagen dit.

Ook de voormalig prinsen werden gestrikt.

Heel Holland bakt en de Buurtjes doen mee.

Na ruim een uur kwam de laatste wagen langs en ik blijf mij als Leienaar er elk jaar over verbazen dat hier een optocht zonder gaten en opstoppingen kan lopen. Aan de andere kant de gaten in onze 3 Octoberoptocht zijn ook weer traditie 🙂

De laatste wagen was traditiegetrouw van de Kaninefaaten .

Zowel in de fotoslideshow als in het filmpje komen vrijwel alle groepen en personen voor. Vanwege de lengte heb ik ze maar even gesplitst. Hieronder de foto’s en mocht je foto’s willen downloaden of zo, kijk dan even bovenaan de pagina bij foto’s nabestellen.

Hieronder het filmpje van de optocht.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 11 februari 2018 - 9:43

Hie in Gebrook trekt de grote optocht morgen pas, gisteren was de kinderoptocht.

Reply
rietepietz 11 februari 2018 - 13:11

Heel bijzonder voor onder de grote rivieren, daar speelt het feest zich meestal binnen af als het al gevierd wordt.

Reply
די מריו 11 februari 2018 - 13:51

Valnacar is natuurlijk ook een leuk onderwerp om op de foto te zetten. Zo’n optocht is toch een beleving, er is genoeg te zien.

Love As Always
Di mario

Reply
Kakel 11 februari 2018 - 20:37

Je komt werkelijk ogen tekort om alles te bekijken. Mijn dochter is terug van carnaval en ze was nog het meest onder de indruk van de aandacht die mensen aan hun outfit besteed hadden. Het meeste allemaal zelfgemaakt.
In de krant las ik dat 1/4 van de mensen die carnaval vieren, dit boven de grote rivieren doet. Dat is best een groot aantal.
Mooie fotoreportage, Emiel!

Reply
Nicky 14 februari 2018 - 11:31

Mooie optocht! Zou niet misstaan in het Zuiden. Ik vind het wel altijd heel raar dat het publiek amper verkleed is. Daaraan zie je meteen dat dit boven de rivieren is.

Reply
Gösta trad op bij Kroegentocht van Carnavals Vereniging de Bokken – Leidse Glibber 21 februari 2023 - 22:24

[…] kwam ik dit jaar helemaal niet aan carnaval in de streek toe. Normaal sla ik de optocht in Noordwijkerhout bijna nooit over, dit jaar helaas wel. Maar helemaal geen carnaval is ook wel heel erg kaal. […]

Reply

Plaats een reactie