Home Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Deelnemers VTV en bewoners Slaaghwijk, Leiden Noord en Zuid-West doen graag mee

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Deelnemers VTV en bewoners Slaaghwijk, Leiden Noord en Zuid-West doen graag mee

door Emile van Aelst

Nog zes weken en dan mogen we weer gaan kiezen, dit keer voor de gemeenteraden. Persoonlijk vind ik elke verkiezing belangrijk, maar de gemeenteraad is een stukje politiek waar je als inwoner regelmatig invloed op kan uitoefenen. De komende weken gaan er weer diverse discussie- en debat-avonden plaats vinden. Hoe meer mensen en instellingen zich verdiepen in de gemeenteraads-verkiezingen hoe beter. Sinds oktober komt een werkgroep, waarin leden van VTV Club 58 (een club voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking) en  de werkgroepen Zuid-West, Slaaghwijk en Leiden Noord, regelmatig bij elkaar om te praten over de aanstaande verkiezingen.

De groepen komen natuurlijk niet zomaar bij elkaar, daar is een duidelijke aanleiding voor. De sociaal werkers van Libertas komen kwetsbare inwoners tegen die van zorg afhankelijk zijn. Bij het VTV komen mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Beiden groepen merken dagelijks welke directe gevolgen het gevoerde beleid voor hen heeft. Zij willen heel graag rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 informatie krijgen over de partijen van Leiden in een taal die voor hen begrijpelijk is. Ook is er de wens om met partijen in gesprek te komen en hen te vertellen hoe zij over het beleid denken.

Na de eerste gesprekken in oktober kwam er een plan op tafel waar de afgelopen maanden naartoe is gewerkt.

De afgelopen maanden kwamen er veel vragen vanuit de werkgroep zoals bijvoorbeeld: door vergrijzing gaan er veel mensen bij de DZB met pensioen en deze plekken worden niet opgevuld, met een Wajong uitkering is het moeilijk zelfstandig te gaan wonen, op winterse dagen wordt er op de fietspaden slecht gestrooid, waardoor je met een scootmobiel in problemen komt. De werkgroep heeft de partijen benaderd met deze vragen en een krant uitgebracht met daarin de vragen aan- en de plannen van diverse partijen. Het eerste exemplaar van de krant werd maandagavond door VTV consulente Ella Koning aangeboden aan werkgroeplid Frank Potters.

Iedereen was natuurlijk heel benieuwd hoe de krant er na zoveel maanden werk uitziet.

De reacties waren stuk voor stuk enthousiast.

Komende maandagavond is het grote slotstuk van de maandenlange gesprekken. In de raadszaal mogen de leden van de werkgroep hun vragen aan de politieke partijen gaan stellen. Uiteraard hopen ze daarbij op zoveel mogelijk publiek.

De krant en de begeleiding van de werkgroep is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage en inzet van de gemeente en diverse organisaties.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 7 februari 2018 - 8:14

Zo ben je er in in ieder geval actief bij betrokken.

Reply
logbankje 7 februari 2018 - 14:05

Ja, de gemeenteraden worden weer gekozen, ben nog bezig om me er in te verdiepen.
Vind ze ook wel belangrijk omdat er kortere lijnen zijn naar iedereen, die een steuntje nodig heeft. Hans

Reply
Nicky 7 februari 2018 - 14:24

Dat zijn inderdaad belangrijke verkiezingen. Het kost me alleen altijd zoveel moeite om me er in te verdiepen. Bah.

Reply
די מריו 7 februari 2018 - 15:05

Ik ben dan nog niet op vakantie, dus dat komt goed uit. Dan kan ik nog mooi even stemmen. Ik heb wel een idee.

Love As Always
Di Mario

Reply
Renesmurf 7 februari 2018 - 22:29

Ze doen goed hun best, nu maar hopen dat dat beloond gaat worden.

Reply
rietepietz 8 februari 2018 - 19:02

Het zal allicht meer effect hebben dan bij de landelijke verkiezingen.

Reply

Plaats een reactie