Home Leiden 100 jarige Muziekvereniging Nieuw leven organiseerde ‘speel-in’ en concert in de Regenboogkerk

100 jarige Muziekvereniging Nieuw leven organiseerde ‘speel-in’ en concert in de Regenboogkerk

door Emile van Aelst

Wat doe je als je honderd wordt. Je nodigt gezellige mensen uit en maakt een feestje. Dat dacht Muziekvereniging Nieuw Leven ook en nodigde muzikanten uit voor een speel-in . Zaterdagmorgen kwamen circa 60 muzikanten bij elkaar om voor het eerst samen een orkest te vormen en ’s middags  een concert te geven.

De muzikanten hadden van te voren de muziek van 4 stukken thuis gestuurd gekregen en gingen deze stukken zaterdag met zijn allen instuderen.

Voor dirigent Jasper van der Ven een leuke uitdaging. Normaal bestaat het orkest uit 20 leden en nu stond hij opeens voor 60 muzikanten.

Muziekvereniging Nieuw Leven is opgericht in 1918 als vervolg op het eerdere Arbeiders Muziekvereniging Morgenrood. Deze vereniging is opgericht in de Kooi en speelde bij diverse activiteiten van de vakbeweging. Tegenwoordig bestaat het orkest uit circa 20 leden en oefent elke maandagavond, dus was dit wel even wennen.

Veel blazers en veel koperwerk in het orkest van afgelopen zaterdag.

Voor mij meerdere bekende gezichten uit de bigband en jazzwereld in het orkest, zoals onder andere Jan Bronmeijer die behalve vast lid van Nieuw Leven ook in dansorkest Date 7-2-7 speelt.

Leidse Big Band liefhebbers zullen de laatste trombonist op de achterste rij direct herkennen als de 80 jarige dirigent Frits Landesbergen van de gelijknamige Leidse Big Band.

Er werd ’s morgens en ’s middags 2 uur geoefend en nu maar hopen dat om 15:30 uur de zaal vol zou lopen.

Niet alleen familie en vrienden, maar ook toevallige passanten werden uitgenodigd te komen kijken en vooral luisteren.

Uiteraard zat de zaal vol en niet alleen familie en vrienden, ik zag ook diverse leden van andere muziekvernigingen en of muziekkorpsen.

Echt leuk, de twee mannen vooraan zijn onafscheidelijke vrienden en hebben jarenlang gespeeld in ‘De Sleutels’ het orkest van verstandelijk gehandicapten. Ik zie ze hooguit eens per jaar, maar ze onthouden en weten alles. Ik kan er zo van genieten als ik ze zie genieten

Het werd een mooi concert en daarmee een mooi begin van het jubileum jaar.

Na afloop feliciteerde voorzitter Jan van Meerendonk het orkest en dirigent Jasper van der Ven met het geslaagde concert.

Nieuw Leven repeteert elke maandagavond in een van de huisjes op Jeugddorp. Ze kunnen nog extra muzikanten gebruiken, op de website is alle informatie te vinden.

Hieronder nog een korte fotoslideshow en een filmpje van de repetitie en het concert.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 5 februari 2018 - 23:25

Ik denk dat mocht ik 100 worden, dat ik niet zoveel mensen uitnodig. Maar ja, ik woon dan ook niet in Leiden. Kom je dan wel een reportage maken? ;-0

Love As Alwyas
Di Mario

Reply
Sjoerd 6 februari 2018 - 12:13

Toch heb ik het idee dat het minder wordt met de muziekverenigingen…

Reply
Nicky 7 februari 2018 - 14:17

Geslaagd feestje. Ik ben maar een leek natuurlijk maar het klinkt goed!

Reply
rietepietz 7 februari 2018 - 22:08

Tja, na 100 jaar “nieuw leven”mag je toch hopen dat er regelmatig “nieuw leven zich aan komt melden om het voortbestaan te garanderen.

Reply

Plaats een reactie