Home Leiden Wensenfonds van de Rabobank Leiden-Katwijk deelde € 60.000 uit aan Leidse organisaties, verenigingen en instellingen

Wensenfonds van de Rabobank Leiden-Katwijk deelde € 60.000 uit aan Leidse organisaties, verenigingen en instellingen

door Emile van Aelst

Maandagavond hield de Rabobank Leiden- Katwijk in Gebr. de Nobel haar ledenavond voor de Leidse leden.

Tijdens deze ledenavond werd bekend gemaakt welke wensen werden beloond met een gift van het Wensenfonds. Elk jaar ondersteund de Rabobank een aantal maatschappelijke doelen die zich richten op een duurzame verbetering van de samenleving. De zaal zat zodoende niet alleen vol met leden maar ook genomineerden voor de cheques.

Even checken zijn alle genomineerden binnen.

Voor de genomineerden was het spannend. Dat ze een gift gingen krijgen begrepen ze wel, anders word je niet uitgenodigd, maar hoe hoog de gift zou zijn was afwachten.

De avond werd geopend met een optreden van Robert en Anneleen Lucas. Het ging vanavond om de Leidse leden, dan is La La La Leiden natuurlijk een mooi lied om mee te beginnen.

Erik Versnel, directeur Rabobank Leiden-Katwijk heette iedereen welkom en hield een korte toespraak.

Hij blikte heel kort terug op de resultaten van het afgelopen jaar en beantwoordde daarna vragen uit de zaal.

Studio Moio probeert maatschappelijke vraagstukken fris en vernieuwend op te lossen. Directeur en oprichter Nathalie Lecina kan er bevlogen over praten. Ze gaf een mooi voorbeeld van hoe je jongeren aan het denken zet. Er kwam een jongen die zei, we moeten eerst eens van al die ouderen af. Oke duidelijk, nou zoek jij dan eens uit hoe we dat moeten gaan doen. Een tijdje later kwam hij terug en zei, ze zijn eigenlijk best heel aardig die ouderen. Moeten we niet iets voor ze doen.

De manier van werken door Studio Moio is voor de Rabobank een reden ze structureel te gaan ondersteunen in hun werk.

De Vrienden van het Singelpark kregen de tijd iets uit te leggen over de voortgang van het grootste park van Nederland. Ze ontvingen een cheque van € 5.000,00 voor de aanleg van 2 verharde visplaatsen voor mindervalide vissers.

Lezers die ook fan zijn van Asterix en Obelix snappen waarschijnlijk waarom ik aan de bard uit de stripboeken moest denken toen ik deze foto van Anneleen en Robert na hun optreden maakte 🙂

PVDA Wethouder Marleen Damen genoot er van dat er vanavond zoveel mooie initiatieven een bijdrage vanuit het Wensenfonds kregen.

Op deze manier maken we met zijn allen Leiden steeds een stukje mooier.

Ze mocht een cheque van € 1.000,00 uitreiken aan de Stichting Jeugd en Welzijn. Een particulier initiatief die kinderen  uit gezinnen onder de armoedegrens probeert een leuke vakantie te bezorgen.

Het werd tijd om vertegenwoordigers van alle genomineerden op het podium te halen.

Er werden in totaal alleen al in Leiden 19 cheques uitgereikt met een waarde van € 60.000. De komende dagen worden er ook nog cheques in Oegstgeest, Katwijk, Noordwijk en Leiderdorp uitgedeeld.

In de fotoslideshow en het filmpje onder dit artikel komen natuurlijk alle genomineerden met hun cheque langs. Het wordt wat veel om hier 19 foto’s van cheques te plaatsen  🙂

Stuk voor stuk was iedereen blij, want ze kregen allemaal het bedrag dat ze aangevraagd hadden.Prachtig zo’n avond met alleen maar blije gezichten van clubs en instanties die dagelijks voor de samenleving in de weer zijn en een financiële bijdrage zo hard kunnen gebruiken.

Het podium stond zo vol dat een groepsfoto alleen maar gemaakt kon worden vanaf het balkon op de eerste etage.

In de fotoslidshow en het filmpje hieronder een sfeerverslag van een heel sfeervolle avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 31 januari 2018 - 20:29

Daar zijn er weer aan aantal gelukkig naar huis gegaan. Een mooi initiatief.

Reply
די מריו 31 januari 2018 - 20:46

Mag ook weleens gezegd worden dat banken niet alleen graaien, maar ook weleens uitdelen.

Love As always
Di Mario

Reply
Nessy Shepherd 31 januari 2018 - 21:08

super!

Reply
Kakel 31 januari 2018 - 21:42

De Rabobank is best gul met het uitdelen van geld aan goede doelen. Bij ons sponsoren ze vooral sporters.
Een bijdrage voor invalide vissers vind ik bijzonder sportief!

Reply
Renesmurf 31 januari 2018 - 22:43

Dat is altijd goed, geld uitdelen! Zolang ze maar wel winst blijven maken natuurlijk, en dat zal best.

Reply
rietepietz 1 februari 2018 - 17:09

Tja, ik ben iets minder positief, banken zijn er om ons geld te beheren, niet om het uit te delen al zijn het dan goede doelen al heb ik bij sommige sponsorgelden toch wel bedenkingen. Bijv. de ING die jarenlang geld stopte in onze dure voetbal jongetjes.

Reply
Nicky 2 februari 2018 - 15:20

Toch wel een mooi initiatief!

Reply

Plaats een reactie