Home Cultuur Na 2e Auditie zondag van het BNNVARA Leids Cabaret Festival gaan er 8 kandidaten door naar de voorrondes

Na 2e Auditie zondag van het BNNVARA Leids Cabaret Festival gaan er 8 kandidaten door naar de voorrondes

door Emile van Aelst

Zondagmiddag  stroomde Galeriecafé De Leidse Lente weer vol voor de 2e auditiezondag van het Leids Cabaret Festival. Net zoals de week er voor zat de zaal propvol cabaretliefhebbers.

Na deze 2e auditiemiddag gaan er 8 kandidaten door naar de 2 voorrondes op 12 en 13 februari in de Leidse Schouwburg. Ook nu ga ik geen uitgebreid oordeel geven over de auditanten, omdat een aantal van hen doorgaan naar de voorrondes en dan is het niet leuk als ik nu al zeg of het goed of slecht is. Op zich is het natuurlijk allemaal goed anders zouden ze niet doorgaan naar de voorrondes. De presentatie was in handen van de Gestampte Meisjes, die vorig jaar net niet de finale haalden.

Op het moment dat ik dit schrijf is de uitslag binnen wie er door gaan en wie niet. Van de 5 kandidaten die ik vorige week zag, gaan er 3 door, dat kan je hier nog even terugzien. Zondagmiddag had ik tijd om maar 4 kandidaten te zien. Het spits werd afgebeten door de jongste deelnemer van het festival, de 21 jarige Floris Meijer.

Floris gaat niet door dus kan ik er wel iets over zeggen. Ik denk dat Floris nog wat jong is, maar het zal me niet verbazen als we hem later nog eens terugzien. Wat ik persoonlijk erg mooi vond was zijn polonaise (zie filmpje) waarbij hij met alleen maar rondlopen het publiek bleef boeien.

Groep Verdonschot-Husicic gaat ook niet door naar de voorrondes.

Het publiek luisterde aandachtig naar hem.

Zijn verhaal over de angstige buurman was goed, maar naar mijn idee te lang en te zwaar om mee door te dringen bij een festival. In een avondvullend programma zou het passen, maar niet als je je  in 20 minuten moet bewijzen.

De Belgische Els Dejonghe gaat met haar gedicht en het verhaal over TEDx wel door naar de voorrondes.

Voor wie wilde weten hoe het met haar TEDx avontuur afloopt, moet maar naar de finale komen vertelde zij. De finale is het nog niet, maar de voorrondes heeft ze alvast bereikt.

Ik had nog 2 afspraken zondagmiddag vandaar dat Kasper van der Laan de laatste kandidaat was die ik zag. Kasper gaat ook door naar de voorrondes, dus gelukkig heb ik hem nog kunnen zien.

Kasper zoekt vooral naar duidelijkheid en weet ons dat heel goed duidelijk te maken, maar dat komt vast door de cursus assertiviteit die hij heeft gevolgd.

De volgende kandidaten gaan door naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg. Voor de voorrondes zijn nog enkele kaarten beschikbaar, de halve- en hele finale zijn uitverkocht.

Maandag 12 februari: Maarten Westra Hoekzema (Antwerpen, BE) Frank Boddin (Gent, BE) Kasper van der Laan (Amsterdam) en Manon Kroezen ( Tilburg)

Dinsdag 13 februari: Marieke Peper (Amsterdam) Farbod Moghaddam (Den Haag) Els Dejonghe (Antwerpen, BE) Jeroens Clan – Matthias Tuns, Jip de Poorter, Bram Kroon (Best)

De vakjury bestaat dit jaar uit Norbert ter Hall (televisie & theater regisseur / schrijver / producent), Rinske Wels (journalist bij o.a. Trouw), Loek Buys (directeur / programmeur Theater Junushoff, Wageningen) en Cherany Emck (assistent programmeur Theater aan de Slinger, Houten & programmeur bij het Evertshuis, Bodegraven).

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 30 januari 2018 - 21:55

Ja mooi, ik hou wel van cabaret. En omdat het oog ook wat wil. Laat Els maar ver komen.

Love As always
Di Mario

Reply
Yova 31 januari 2018 - 12:59

Wat leuk dat je daar ook bent geweest. Cabaret moet je van houden. Toch leuke serie foto’s heb je gemaakt.

Reply
rietepietz 31 januari 2018 - 17:48

Ik ben benieuwd welke namen we over 5 jaar allemaal kennen, er komt nogal wat talend bij jullie vandaan.

Reply
Nicky 2 februari 2018 - 14:17

Haha! Die Di Mario! 🙂
Je maakt het wel spannend zo!

Reply

Plaats een reactie