Home Cultuur Nieuwjaarsborrel bij kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen met ‘hun huisband’ Doggy Dike.

Nieuwjaarsborrel bij kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen met ‘hun huisband’ Doggy Dike.

door Emile van Aelst

Nog eentje en dan zitten alle nieuwjaarsborrels er op. Dat mag natuurlijk ook wel ondertussen want er zijn al mensen die bijna na gaan denken over hun kerstboom. De Leidsche Mondialen houden elke laatste vrijdagmiddag van de maand hun borrel in Café de Uyl van Hoogland, behalve in januari dan wordt hij gehouden in het atelier van Dick Bakhuizen van den Brink.

Het leuke met de Mondialen is dat de leden zoveel verschillen en ook hun kunst totaal verschillend is. Ik was door omstandigheden iets later en moest ook al snel weer weg, maar het blijft een mooie club kunstenaars bij elkaar. Al was het kort, ik had het niet willen missen.

Kunstenaar Henk Hannemann wil nooit herkenbaar op de foto en houdt dan ook altijd een van zijn kunstwerken of iets anders voor zijn gezicht. Foto was eigenlijk genomen voor we het allebei door hadden, dus heb ik mijn kunstzinnige inspiratie er maar even op los gelaten. Denk alleen niet dat er handel in mijn kunstvorm zit.

Ook nog bezoek uit Oegstgeest, iedereen in het dorp kent de fotograaf Wil van Elk. Niet voor niets dat hij afgelopen jaar ereburger van Oegstgeest werd.

De band Doggy Dike speelt al heel wat jaartjes op de feestjes die de Mondialen geven. Je zou ze eigenlijk gewoon het huisorkest kunnen noemen.

Kunstenaar Dick Bakhuizen heeft al ongeveer 40 jaar een lange baard en wordt daarom wel eens Raspoetin genoemd. Bijna iedereen kent Dick dan ook uitsluitend met zijn lange baard.

Dick is sinds kort een andere kunstweg ingeslagen en heeft zijn eigen stijl even verruild voor werk in de stijl van Claude Monet. Vanwege een operatie moest na ongeveer 40 jaar de baard van Dick er af. Vrijdag was er daarom een totaal andere Dick zowel wat betreft zijn kunst als uiterlijk.

Deze baard zorgt er eigenlijk voor dat je niet meer tussen de andere baarden opvalt.

Eigenlijk heeft bijna iedereen zo’n baard.

Zelfs tussen de leden van de band valt zijn korte baard niet op.

Hieronder nog een paar foto’s en stukjes film van de borrel en de band.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Nessy Shepherd 27 januari 2018 - 23:45

jammer van zijn baard maar Dick is nog steeds Dick 🙂

Reply
Nicky 28 januari 2018 - 0:35

Ik vind de nieuwe baard van Dick leuker.

Reply
Yova 28 januari 2018 - 7:40

Het was geslaagde dag geweest. Leuke serie foto’s heb je gemaakt. Lekker gezellig daar. Zo de ene heeft de baard eraf gehaald. IK vind persoonlijker beter staan bij hem.

Reply
די מריו 28 januari 2018 - 8:06

Jee… zomaar zijn baard eraf zeg. Dat zal wel even slikken geweest zijn. Staat hem wel goed op zich. Ziet er uit als een gezellige borrel.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 28 januari 2018 - 9:12

Een feestje kan altijd, maar noem het dan een voorjaarsborrel of zoiets. Jammer van die baard… het gaf hem toch een stukje imago.

Reply
rietepietz 28 januari 2018 - 15:48

Ondertussen een verhaal met een baard;-) die nieuwjaarsrecepties

Reply
Kakel 28 januari 2018 - 20:44

Het was weer een gezellige boel! Ik snap wel dat je dit “evenement” niet wilde overslaan.
Tegenwoordig draagt iedereen (op een enkele vrouw na (-: ) een baard. Wel jammer voor Dick dat hij er na 40 af moest.

Reply
logbankje 28 januari 2018 - 22:34

Het mag duidelijk zijn dat het een kunstenaarscollectief is de Leidsche Mondialen met ‘hun huisband’ Doggy Dike, niet alleen in muziek, maar ook aan de muren hangt het bewijs. Hans

Reply

Plaats een reactie