Home Leiden CDA Leiden reikte Joop Walenkamp Award uit aan Hotel van der Valk Leiden en AH XL Leiden

CDA Leiden reikte Joop Walenkamp Award uit aan Hotel van der Valk Leiden en AH XL Leiden

door Emile van Aelst

Sinds een aantal jaren reikt de Leidse CDA afdeling tijdens haar nieuwjaarsreceptie de Walenkamp Award uit aan mensen, organisaties of bedrijven die zich het afgelopen jaar onderscheidend hebben ingezet voor de Leidse samenleving. De prijs is vernoemd naar oud-CDA-wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Met de prijs wil het CDA Leiden het gedachtegoed van Joop Walenkamp eren.

Het was gezellig druk bij de receptie in Koetshuis de Burcht.

Els Zoutenbier en Frans Schohaus van Hotel Leiden waren uitgenodigd en druk in gesprek met lijsttrekker Joost Bleijie.

Zoals bij de meeste recepties van de Leidse politieke partijen waren er ook hier raadsleden van andere partijen aanwezig, zoals bijvoorbeeld D66-er Eric Krijgsman. Eric behoort samen met CDA-er Roeland Storm en GL raadslid Jos Olsthoorn (was niet aanwezig) tot de genomineerden voor de titel Raadslid van het Jaar. Vrijdagavond wordt tijdens de D66 nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt wie het Raadslid van 2017 wordt.

Afdelingsvoorzitter Bart van Horck hield een nieuwjaarstoespraak die uiteraard voor een groot deel in het teken stond van de komende verkiezingen.

Met zijn toespraak maaide hij ten dele het gras voor de voeten van lijsttrekker Joost Bleijie weg, maar Joost had nog genoeg stof over om een vlammend betoog voor zijn partij te houden.

De CDA-leden luisterden aandachtig naar de plannen voor en vooral na de verkiezingen.

Joost zette 2  huidige raadsleden in het zonnetje of beter gezegd in  de bloemen. Moniek van Sandick-Sopers verlaat na12 jaar de raad en ook Klaas de Vries keert na de verkiezingen niet meer terug.

Het moment was daar, Els Zoutenbier en Frans Schohaus van Hotel Leiden en Eef van Craaikamp en Petra Slingerland van AH XL Bevrijdingsplein Leiden werden naar voren geroepen.

Zowel Hotel Leiden als AH XL organiseerden dit jaar een kerstlunch voor eenzame ouderen. Een mooi initiatief dat zeker navolging verdient. Ik begreep dat meerdere van der Valk vestigingen deze lunches al 12 jaar organiseren. Als dank voor hun aandacht voor de eenzame oudere medemens ontvingen beide bedrijven de schaal die bij de Walenkamp Award hoort.

In het verleden werd de prijs al uitgereikt aan onder andere; Vrienden van zwembad De Vliet, vrijwilligers van het Rode Kruis, een opvangproject voor thuis en daklozen en 2 scheidsrechters die elk weekend weer het veld op gaan. Stuk voor stuk initiatieven die de samenleving net iets vriendelijker maken en daar passen de lunches van deze 2 bedrijven ook heel goed bij.

Hieronder nog een aantal foto’s van de CDA nieuwjaarsreceptie.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 17 januari 2018 - 21:04

Wat meerdere mensen soms niet (willen) zien is wat bedrijven allemaal voor de samenleving doen. Daarom zijn dit soort dingen goed om uit te reiken.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 18 januari 2018 - 8:21

Goed werk mag best beloond worden…

Reply
rietepietz 18 januari 2018 - 16:05

Koetshuis de Burcht is bijna je thuishaven, je hebt er vast al een stamtafel.

Reply
Nicky 20 januari 2018 - 17:55

Dat is inderdaad wel een onderscheiding waard

Reply

Plaats een reactie