Home Cultuur Nieuwjaarsreceptie in culturele creatieve broedplaats Nieuwplaatz.

Nieuwjaarsreceptie in culturele creatieve broedplaats Nieuwplaatz.

door Emile van Aelst

Vrijdag zei iemand, jij bent echt overal he, overal waar ik kom ben jij ook. Tja dat kan iets over mij, maar natuurlijk net zo goed over jou zeggen. 🙂 Volgens mij is de tijd dat ik echt overal bij ben ondertussen wel voorbij. Dat komt niet omdat ik minder weg ga, maar omdat er gewoon zoveel meer te doen is. Vrijdag had ik in 3 uur tijd 3 verschillende gelegenheden waar ik graag bij wilde zijn. Ik heb het gered maar eigenlijk is het zonde want je bent overal maar even en je moet er dan ook nog eens iets over gaan schrijven. Mijn derde gelegenheid van de 3 in 3 uur was de nieuwjaarsreceptie van Nieuwplaatz.Voor het mooie was ik eigenlijk te laat, de muziek was al gestopt en ik neem aan dat Jan Stroomer van The Stream op deze piano gespeeld had.

Nieuwplaatz was tot voor kort gevestigd op de Ter Haarkade, sinds enkele maanden zijn ze verhuisd naar de Sumatrastraat waar zij minimaal 5 jaar mogen blijven zitten. In Nieuwplaatz werken diverse kunstenaars en alle lokalen zijn dan ook gevuld met kunst.

Ik houd van dit soort plekken, ze houden het midden tussen een atelier en werkruimte.

Ik weet niet waarom, maar dit vind ik nu een sfeervol warm plaatje.

Veel creatief talent op de receptie zoals Leidsch Dagblad stadsfotograaf 2017-2018 Patricia Nauta.

René van Es presenteerde jarenlang het radioprogramma Haring & van Es, tegenwoordig leggen Renée van Es (m) en Richard den Haring zich met hun Makersradio  toe op het maken van podcasts.

Er was zoveel verrassende kunst te zien dat ik beter gewoon eerdaags eens keer terug ga om op mijn gemak een mooie reportage te maken over deze unieke creatieve broedplaats.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 14 januari 2018 - 23:04

Die middelste van de vrouw.. met dat afzakkende bandje. Die is mooi. Heerlijke plaats om te zijn. Er blijft altijd wat om te kijken en over te praten.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 15 januari 2018 - 6:37

Daar staat heel wat mooie kunst rond.

Reply
Hans 15 januari 2018 - 13:29

Het kan gebeuren dat je elkaar vaak tegen komt, zeker als je dan net op de zelfde locatie bent.
Sinds de jongens kunstzinnig bezig zijn ga ik het steeds meer waarderen. Hans

Reply
Nicky 17 januari 2018 - 20:14

Hier kun je inderdaad beter op je gemak rondkijken

Reply

Plaats een reactie