Home Leiden Braziliaanse JiuJitsu/ judo kampioen Esdras Félix Bezerra Junior gaf gastles bij jarige sportschool van Anna Ramirez

Braziliaanse JiuJitsu/ judo kampioen Esdras Félix Bezerra Junior gaf gastles bij jarige sportschool van Anna Ramirez

door Emile van Aelst

Vrijdagmorgen kreeg ik een telefoontje van Anna Ramirez. Wie Anna kent weet dat zij in haar oprechte enthousiasme een waterval aan zinnen eruit kan gooien. Gistermorgen kreeg ik de hele Niagarawatervallen over mij heen gestort, vanavond komt wereldkampioen Edras bij mij een gastles geven. Hij is 1 dag in Nederland en heeft bij ons geslapen en nu geeft hij als dank vanavond een les aan de kinderen van mijn school. Als je tijd hebt zou ik het zo leuk vinden als je langs kan komen en niemand anders weet het alleen jij. Eigenlijk had ik echt geen tijd, maar Anna kan en en wil ik niets weigeren, dus stond ik ’s avonds bij haar in de sportschool.

Voor wie haar niet kent een korte introductie van een geweldige sportvrouw. Exact 5 jaar geleden op 12 januari 2013 leerde ik Anna kennen toen zij haar sportschool opende. Aad van der Luit vroeg of ik een paar minuten tijd had om wat foto’s van de opening te maken. Anna was een oud leerling van Aad en wist op haar 4e jaar al dat zij later judojuf wilde worden en op 12 januari 2013 kwam haar droom uit en opende Aad haar judoschool.

Anna glunderde van oor tot oor en was trots dat haar grote voorbeeld en leermeester haar sportschool opende. Ik keek vanmiddag even terug naar wat ik 5 jaar geleden over Anna schreef en leuk om te zien dat haar droom gewoon helemaal uitgekomen is en nog steeds groeit.

Aad had er ook alle vertrouwen in gezien de tekst op het glasplaatje wat hij voor Anna had meegenomen. Anderhalf jaar later kwam Aad haar dependance openen toen zij sportschool De Eendracht over mocht nemen en uiteraard was ik er weer bij.

De laatste groep kinderen was bijna klaar met hun les toen ik binnenkwam, heerlijk om te zien hoe enthousiast ze bezig zijn.

Ik denk dat we in de toekomst nog meer judojuffen gaan krijgen, want Anna betrekt haar iets oudere leerlingen actief als assistentes bij haar lessen.

De Braziliaanse Jiu Jitsu kampioen Esdras Felix Bezerra kwam donderdagavond in Amsterdam aan en moest vandaag een demonstratie in België geven om vervolgens voor demonstraties en clinics door te reizen naar de Verenigde Emiraten. Alex de man van Anna hoorde dat Esdras een nacht in Amsterdam moest slapen en nodigde hem bij hun thuis uit in plaats van alleen in een hotel in Amsterdam te gaan zitten. Als dank bood Esdras aan een gastles op de school van Anna te geven.

’s Middags bedacht Anna opeens dat het exact 5 jaar geleden was dat ze haar sportschool opende, een mooier onverwacht verjaardagscadeau kan je toch niet krijgen. 40 Leerlingen hadden het geluk deze speciale gastles te mogen volgen.

Nee dit is geen truc van Hans Klok met zwevende kinderen, maar de warming-up.

De warming-up werd in spelvorm gedaan waarbij de kinderen regelmatig op het verkeerde been werden gezet, maar dat zorgt er wel voor dat ze extra op gaan letten.

Na de warming-up liet Esdras samen met Alex enkele grepen en trucs zien.

Voor de kinderen enorm spannend om zo dicht op een demonstratie te zitten.

Daarna mochten de kinderen natuurlijk zelf oefenen en kwam Esdras kijken of het goed ging.

Geweldig als je zag hoe iedereen genoot en met volle overgave bezig was.

Met Judo en Jiu Jitsu kan je al heel jong beginnen.

Niet alleen de kinderen, ook Esdras zelf genoot van het enthousiasme van de leerlingen.

Het werd een mooi uurtje extra les en voor Anna een droom verjaardag van haar sportschool.

Ben benieuwd naar het volgende telefoontje van Anna, want stil zitten doet ze niet 🙂 Hieronder nog een fotoslideshow en kort filmpje van de gastles.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 14 januari 2018 - 10:45

Sommige mensen gun je dat succes gewoon. Door haar inzet heeft ze het helemaal waar gemaakt.

Reply
די מריו 14 januari 2018 - 12:57

Dat is top, dat zal een goed gevoel geven bij haar maar ook bij de pupillen. Door hard werken kun je er wel komen.

Love As Always
Di mario

Reply
Kakel 14 januari 2018 - 20:45

Dat Anna op haar vierde al wist wat ze wilde worden, zegt genoeg. Gedrevenheid en doorzettingsvermogen kunnen het mooiste in een mens naar boven halen. En je gunt het haar ook gewoon!
Sportieve groet

Reply
rietepietz 14 januari 2018 - 20:45

Zo’n enthousiaste meid gun je het succes toch dubbel!

Reply
Nicky 17 januari 2018 - 21:17

Da’s een leuk bedankje!

Reply

Plaats een reactie