Home Leiden Druk bezochte nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden met het Leidse volkslied in uptempo :-)

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden met het Leidse volkslied in uptempo :-)

door Emile van Aelst

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden was gisteravond weer druk bezocht in de Pieterskerk, de eerste van een aantal avonden grote recepties.

Direct na het concert voor genodigden door Collegium Musicum voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie stroomde de Pieterskerk vol.

Het concert was gevuld met werken van Mozart, Mendelssohn en Schubert, tijdens de receptie zorgde een jazzband voor heel andere muziek.

Vroeger kwamen er vrijwel alleen vertegenwoordigers van organisaties of bedrijfsleven naar de nieuwjaarsreceptie, tegenwoordig weet gelukkig vrijwel iedereen de nieuwjaarsreceptie te vinden.

Zou zomaar kunnen dat Trudy Kwik, voorzitter Oranje Vereniging Leiden, alvast aan Bianca Engelbert vroeg ze ook weer meegaat de wijken in op Koningsdag.

Burgemeester Henri Lenferink had eigenlijk alleen maar positief nieuws te melden en de jaren met ernstige ongeregeldheden tijdens oud en nieuw liggen nu echt wel achter ons. Uiteraard werd er stil gestaan bij de ernstige mishandeling van een agent op de Lange Mare waarbij hij onder andere zijn kuitbeen brak. De (vermoedelijke) dader is gelukkig ter plaatse aangehouden.

Op economisch gebied gaat het goed in Leiden en ook het Bio Science Park blijft groeien.

Door de aanleg van een nieuwe geluidsinstallatie in de Pieterskerk was het geluid dit jaar goed en kon iedereen de toespraak verstaan en luisterde dan ook aandachtig.

Na de toespraak zingen we sinds enkele jaren gezamenlijk het Leids volkslied. We komen natuurlijk behalve voor de toespraak ook voor de borrel. Chef de Kabinet van de gemeente Leiden voelde dit feilloos aan en vroeg de band dan ook het Leids volkslied in uptempo te spelen.

Dat klonk eigenlijk heel leuk en kon ook makkelijk meegezongen worden zoals uit het filmpje hieronder blijkt.

We hebben geluisterd en gezongen en nu dus tijd voor de borrel.

Omdat het zo’n beetje de eerste echte grote nieuwjaarsborrel is ziet iedereen elkaar weer voor het eerst na de feestdagen, zoals bijvoorbeeld rector magnificus Carel Stolker en de pedel van de universiteit Erick van Zuylen.

Vorig jaar las ik een artikel over mode-activist Janice Deul, zij pleitte voor meer diversiteit. Ik moest er aan denken toen ik dit clubje bij elkaar zag staan. Janice als mode-activiste, de in Rotterdam geboren, maar uit Amsterdam afkomstige huidige burgemeester van Oegstgeest Emile Jaensch met zijn partner en de puur Leidse Joke van der Poel die exclusieve Leidse truien breit. Diverser kan het volgens mij niet of zie ik het verkeerd.  🙂

Spannende tijden breken aan voor Bettina van Klaveren (r), over 2 weken vertrekt zij naar Pyeong Chang in Zuid Korea waar zij zoals bij alle Olympische Spelen de eind verantwoording heeft voor het Holland Heineken House.

Uiteraard waren er meerdere commissarissen van de 3 October Vereeniging aanwezig, zoals onder andere Bernadette Drenth, Arthur Barendse en Jacowies Surie.

De band speelde lekker door en het was weer en gezellige nieuwjaarsborrel van de gemeente.

Hieronder nog een paar sfeerbeelden van de nieuwjaarsreceptie 2018.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 10 januari 2018 - 8:50

Ik had al ingezet met lalala leiden, helemaal verkeerd dus…

Reply
די מריו 10 januari 2018 - 10:52

Weer was ik niet uitgenodigd, daar gaat iets goed fout daar in Leiden.

Love As Always
Di Mario

Reply
logbankje 10 januari 2018 - 13:51

Ben nog nooit op een nieuwjaarsreceptie van de gemeente geweest.
Zelfs voor de borrel wordt er al hard meegezongen.
Het is goed voor de chemie in de stad, jammer dat met Di Mario is vergeten uit te nodigen.Hans

Reply
Mirjam Kakelbont 10 januari 2018 - 14:26

Leiden swingt het nieuwe jaar in en de pan uit!
Je hebt er weer iets moois van gemaakt, Glibber.
Warme groet

Reply
rietepietz 10 januari 2018 - 17:06

Wel een prachtige entourage voor een receptie die kerk,

Reply
Nicky 17 januari 2018 - 21:06

Oh, joh! Gaan jullie ook voor de borrel? 😉
Mooie locatie!

Reply

Plaats een reactie