Home Leiden Kinder Doe(za) Festival in het Van der Werfpark en Springkussenfestival in Voorschoten.

Kinder Doe(za) Festival in het Van der Werfpark en Springkussenfestival in Voorschoten.

door Emile van Aelst

De laatste dagen van de schoolvakanties zijn aangebroken en overal werden nog op de valreep leuke kinderactiviteiten georganiseerd. In het Van der Werfpark werd voor het 2e jaar het Kinder Doe(za) Festival georganiseerd, dit keer met het thema circus. Om 13.00 uur vertelde organisator Nelly Brands nog vol enthousiasme wat er allemaal ging gebeuren deze middag. Een optreden van Hans Stoop, de Rockschool zou optredens verzorgen en er waren rondvaarten met kindertheater aan boord. Helaas begon het even na 2 uur zo hard en langdurig te regenen dat het programma en festival werden stop gezet.

Om 13.00 uur begon het net een beetje te lopen en dan is het natuurlijk jammer dat je even later moet stoppen. Iedereen die er voor de regen was heeft in elk geval nog genoten.

Er was muziek om verliefd op (of van) te worden.

Er waren bij de limonadebar allerlei soorten limonade te krijgen.

De Fransoos zorgde onder andere voor broodjes kaasfondue, glühwein en gepofte kastanjes.

Ook de oudere jeugd (nou ja jeugd??) vermaakte zich prima.

Ik dacht dat Leiden de kerstboomverbranding had afgeschaft.

De organisatie is door het oog van de naald gekropen. Als de Partij van de Dieren dit gezien had dan zouden ze direct geëist hebben dat het festival verboden moest worden.Bij wilde dieren denk je uiteraard ook direct aan veiligheid. Geen probleem het Rode Kruis was goed vertegenwoordigd.

Op het podium speelde Hans Stoop. Eerlijk gezegd alweer een tijdje (te lang) geleden dat ik hem zag spelen. Solo zijn zijn optredens prachtig, maar ik heb ook enorm genoten destijds van zijn shows met Jan ten Hoopen.

Gelukkig was er nog een droog plekje te vinden voor het podium.

De kinderen genoten ook van een mini rondvaart met een kindertheatervoorstelling aan boord waarin de kinderen de hoofdrol speelden.

Het was echt jammer dat tegen 3.00 uur het programma afgelast werd door de regen. Nelly Brands liet zich niet uit het veld slaan en kondigde aan in de toekomst het festival van de winter naar het voorjaar te verplaatsen en zodoende zien we het Kinder Doe(za) Festival voorjaar 2019 terug.

Hieronder nog een kort filmpje van het festival.

Ik was samen met verslaggever Chris de Waard van Sleutelstad en we hadden nog meer kinderfeesten op ons lijstje zoals het Springkussenfestival in sporthal de Vliethorst in Voorschoten. De organisatie Sportfondsen Voorschoten organiseert in de ‘natte’ schoolvakanties het Springkussenfestival, dus in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie.

Er kon geklommen en gesprongen worden op meerdere kussens van laag tot heeeeeel hoog.

Een van de topattracties was de nieuwe interactieve ‘Ik houd van Holland’ stormbaan, hierop kunnen de kinderen hun tijd bijhouden hoelang ze over de stormbaan doen.

Er waren meer spectaculaire springkussens en als je niet oppaste kon je weleens verdwijnen tussen een paar enorme kaken.

Een beetje held overwint dit natuurlijk.

De ouders konden natuurlijk in de kantine zitten, maar ook in de zaal was een terras voor de ouders ingericht.

Ik snap wel dat de ouders in de zaal zaten. In de kantine kwam er limonade uit de tap.

Pim van Hal van Sportfondsen Voorschoten vertelde dat zij destijds een van de eersten in Nederland waren die met dit soort festivals begonnen. Een aantal steden is in het verleden in Voorschoten komen kijken hoe het liep en tegenwoordig zijn er indoor springkussenfestivals in tientallen dorpen en steden.

Voor wie het gemist heeft, op 2 maart om half 10 is iedereen weer welkom in Sporthal de Vliethorst en staan Pim en zijn team weer voor iedereen klaar.

In het filmpje kan je nog een beetje vanuit je luie stoel mee springen.

Zaterdag een paar beelden van het ijsfietsen afgelopen vrijdag op de openlucht ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden. Zaterdag en zondag zijn trouwens de laatste dagen dat je daar nog kan schaatsen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

rietepietz 6 januari 2018 - 17:27

Wie wil er niét weer even kind zijn met zulke leuke evenementen. Wel reuze jammer dat het weer dan roet in het eten kan gooien.

Reply
Sjoerd 6 januari 2018 - 20:24

Jammer dat het dan door het weer moet worden stopgezet.

Reply
די מריו 6 januari 2018 - 21:31

Gho. jammer zeg van dat weer, gelukkig was er binnen ook nog een groot feest.

Love As Always
Di Mario

Reply
Kakel 6 januari 2018 - 22:14

Je opmerking over de Partij voor de Dieren is leuk!
Het komt vaak voor dat er in NL dingen in het water vallen door het weer. Dat blijft vervelend, zeker wanneer leuke dingen voor de jeugd gepland staan. Veel vrijwilligers hebben er hun handen aan vol gehad.

Reply
logbankje 6 januari 2018 - 22:56

Een heel gezellige springkussen festival, zie de kinderen volop genieten op de YT filmpjes.
Gelukkig bleef het binnen droog. Hans

Reply
Nicky 15 januari 2018 - 14:55

Zonde van dat eerste festival, zeg.
Zo’n springkussen-toestand is net zo’n indoorspeeltuin. Die kwamen net op toen dochterlief klein was. Ik vond het altijd verschrikkelijk. Het lawaai, al die ongeïnteresseerde ouders die het niet uitmaakt of hun kind vervelend was en een kannetje ranja voor vier euro. Man, wat een ellende!

Reply

Plaats een reactie