Home Leiden Busstaking geeft wel mooie blik op het Stationsplein

Busstaking geeft wel mooie blik op het Stationsplein

door Emile van Aelst

Het is maar goed dat de discussie over het verplaatsen van het busstation naar de achterkant van het Station niet meer speelt op dit moment. Zo’n dagje zonder bussen kom je niet zo vaak tegen en laat zien hoe groot de ruimte eigenlijk is.

Ik kan mij zo snel niet meer herinneren wanneer ik het hele plein zonder bussen heb gezien. Een paar winters geleden stonden er weinig bussen omdat ze vanwege de sneeuw niet reden, maar echt helemaal leeg dat is lang geleden volgens mij.

Het is eigenlijk een hele mooie oppervlakte en ik kan mij indenken dat er gretig naar gekeken werd om er iets anders mee te doen dan bussen te plaatsen.

Nu de discussie over verplaatsen naar de achterkant voorbij is, ben ik toch benieuwd hoe het er hier over een jaar of 10 uitziet.

Het valt wel op wat een enorme rust er opeens op het normaal drukke plein is met zo’n dagje staking.

Je vraagt je af waar is iedereen. Ze zijn in elke geval niet met de fiets gegaan want die staan er nog in alle stallingen op en rond het station en er achter.

Ook in geen velden wegen stakers of buspersoneel te bekennen. De remise bij het station lag er uitgestorven bij. Ik denk dat de stakers naar de verschillende bijeenkomsten waren.

Ik ben benieuwd wanneer en waarom we het plein er weer zo verlaten bij zien liggen.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 4 januari 2018 - 23:28

Inderdaad geeft de busstaking een heel andere blijk op het Stationsplein, maar ook ver erbuiten.
Begrijp de staking wel, maar kwam voor vele en mij erg slecht uit.
Zal verder niet zeiken. Hans

Reply
די מריו 4 januari 2018 - 23:57

Staking, ze kunnen toch gewoon vragen aan mij of ik nooit meer met de bus ga, zodat ze geen last van me hebben. Zo moeilijk is dat toch niet. Kunnen ze daarna gewoon weer aan het werk.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 5 januari 2018 - 16:10

Ergens snap ik wel dat ze staken als de werkdruk zó hoog is dat je de plas op moet houden, krijg je alleen maar chauffeurs met een verbeten gezicht van;-)

Reply
Sjoerd 5 januari 2018 - 21:58

Ik geloof niet dat het veel zoden aan de dijk heeft gezet…

Reply
Linda V Tol 7 januari 2018 - 8:46

Van mij mogen ze tussendoor plassen hoor, ik mis de bus wel eens doordat hij de bushalte te VROEG heeft gepasseerd. Als hij dan even een pauze neemt, kan ik instappen ?

Reply

Plaats een reactie