Home Leiden Oefenen om champagne precies op tijd open te hebben is geen overbodige luxe, merkten de DJ’s van Sleutelstad FM

Oefenen om champagne precies op tijd open te hebben is geen overbodige luxe, merkten de DJ’s van Sleutelstad FM

door Emile van Aelst

Tegen het einde van het jaar maken alle radiozenders er een feestje of aparte uitzendingen van. De meest in het oog springende zijn natuurlijk Serious Request van 3 FM en de Top 2000 van NPOradio2. Uiteraard maken overal in het land ook de regionale zenders er extra gezellige uitzendingen van. Het cultuur programma van Sleutelstad FM, Cultuur 071 sloot vorige week al het jaar af met een live opgenomen programma in Theater Ins Blau. De Dj’s van de avondprogrammering wilden ook het einde van het jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zaterdagavond staken zij letterlijk en figuurlijk de koppen bij elkaar en maakten er een feestje van in de studio.

De oliebollen, appelflappen en zelfs bitterballen stonden klaar.

Het werd gewoon een gezellige uitzending waarbij regelmatig alle microfoons open stonden en dan hoef ik niet te vertellen hoe dat klonk met 4 jonge DJ’s in de studio. Andres Odijk, Sven Brandenburg, IJsbrand Terpstra en Maarten Mulder combineerden vakmanschap met heeeeeeeel veel plezier zo op het eind van het jaar.

Natuurlijk zat er naast alle gein ook een serieus onderwerp in het programma. Maarten Mulder legde de DJ’s en de luisteraars uit hoe belangrijk het is om te oefenen met het openmaken van de champagne.

Je hebt één keer per jaar de mogelijkheid om precies om 00:00 uur de champagne open te hebben en te proosten op het nieuwe jaar. De grootste frustratie is natuurlijk als de fles niet op tijd opengaat en iedereen al naar buiten gerend is voor het vuurwerk, oma in slaap gevallen, je schoonmoeder al dronken en jij nog steeds staat te klooien met de fles. Niet het beste begin van het nieuwe jaar. Vandaar dat er 2 keer werd geoefend om de fles champagne op tijd te openen.

Geen overbodige luxe, want uiteraard ging het fout. Uiteindelijk kon er dan toch bijna 24 uur voor het nieuwe jaar begint geproost worden op 2018.

Hoe fout het ging, dat zie je in dit filmpje.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 31 december 2017 - 13:34

Ik oefen elk jaar met cola vieux, maar dan moet ik dus twee flessen tegelijk open maken… Dat is pas moeilijk 😉

Love As Always
Di Mario

Ot.. goede jaarwisseling en tot volgend jaar.

Reply
Emile van Aelst 31 december 2017 - 14:22

Dat moet jij kunnen Di Mario 🙂

Reply
willy 31 december 2017 - 16:53

hopelijk lukt het vanavond LG

prettig jaareinde en een voorspoedig 2018 gewenst

willy

Reply
Sjoerd 31 december 2017 - 17:15

Niet iedere kurk is hetzelfde… eerst goed schudden moet helpen en dat uiteraard niet vertellen aan degene die de fles moet openmaken. Ik wens jullie een fijn uiteinde en een prachtig nieuw begin van het jaar.

Reply
logbankje 31 december 2017 - 22:42

Gaat ze vast lukken, altijd gezellig het lokale gebeuren op de radio. Hans

Reply
Nicky 11 januari 2018 - 13:23

Haha! Zo grappig! Ik was iets te laat met open maken. Wij hebben eerst gezoend 🙂

Reply

Plaats een reactie