Home Cultuur Theo Maassen nam trots applaus van het Leidse publiek in ontvangst na voorvertoning van zijn film Billy.

Theo Maassen nam trots applaus van het Leidse publiek in ontvangst na voorvertoning van zijn film Billy.

door Emile van Aelst

Donderdagavond was in de Trianon de voorpremière van ‘Billy’, de eerste speelfilm die cabaretier Theo Maassen heeft geregisseerd. Theo Maassen reist in de kerstweek langs verschillende bioscopen in Nederland en laat aan een klein publiek het resultaat van zijn eerste film zien.

Na afloop van de film is er een Q&A sessie, oftewel het publiek kan aan Theo vragen over de film stellen.

Vanaf 4 januari is de in de Nederlandse bioscopen te zien. Ik ga natuurlijk niet het hele verhaal vertellen anders hoef je er niet meer naar toe. In grote lijnen komt het er op neer dat buikspreker Gerard al 10 jaar een razend populair duo vormt met zijn brutale en geen blad voor mond nemende pop Billy.  Het leven van Gerard wordt eigenlijk helemaal overgenomen door zijn pop Billy die hem totaal overvleugeld. Op het moment dat Gerard verliefd wordt op ed buurvrouw , wordt Billy verliefd op een sexy voetbalvrouw en zij op de pop. Gerard besluit te stoppen met Billy en dan …………………………………… Tja dat moet je zelf maar gaan bekijken. Het is een tragi-komisch verhaal met een bijna ver-assend slot, maar waar het toch allemaal weer goed komt.  Het publiek had genoten en applaudisseerde  luid toen maker Theo Maassen na afloop de zaal binnenkwam.

Floor Wijers trad op als gespreksleider en zorgde er voor dat iedereen aan bod kwam. Even wat korte feiten; de film is low budget gemaakt en kende slechts 19 draaidagen. Voor decors en figuranten werd bijvoorbeeld heel handig gebruik gemaakt van onder andere een van de concerten van Guus Meeuwis. Het kantoor van de impresario was het originele kantoor van Johnny Hoes en hoefde niets aan gedaan te worden, het kon zo de film in.

Leuke vragen en soms nog leukere antwoorden. Had je bij die sexbeluste voetbalvrouw iemand voor ogen, waar je een persiflage van hebt gemaakt. Ja dat was mijn vrouw, nee hoor ze is helemaal verzonnen. In de film wordt gezegd, mensen gaan naar Bastiaan en Willy, omdat Gerard en Billy er niet meer zijn en mensen gaan naar Lee Towers omdat Frank Sinatra er niet meer is. Vind je dat niet wat zielig tegenover Lee Towers vroeg iemand uit publiek. Ik heb niets tegen Lee Towers een geweldig artiest, maar door zijn naam te noemen begrijpt iedereen waar we het over hebben, maar wel lief en terecht dat je opkomt voor Lee Towers.

Na een klein half uurtje nam Theo afscheid van de zaal maar bleef nog wel een biertje drinken in de foyer.

Floor bood namens de Trianon Theo een fles bubbles aan.

In de foyer werd natuurlijk nog nagepraat met Theo. Godsdienstleraar en schrijver Jeroen Windmeijer( Bekentenissen van Petrus en onlangs Het Paulus Labyrinth) feliciteerde Theo en had had genoten van de film.

Theo maakte ook kennis met Anna Becker, hoofdrolspeelster in de Leidse film over het leven van Goeie Mie en met de maker van de film Henny Hartevelt. Mooi toeval Theo Maassen is geboren in Oegstgeest en ongeveer 30 jaar geleden waren er ook plannen voor de verfilming van het verhaal en daar had Theo zijn moeder graag een rol in willen spelen, maar ja die film ging destijds niet door.

Inside geintje dat alleen het aanwezige publiek kan begrijpen, maar deze jongen weet meer over de ins en outs van de liefde bedrijven dan menig leeftijdsgenoot volgens Theo Maassen. 🙂

Leuk voor Bioscopen Leiden directeuren Govert de Kok en Gideon Boer dat Theo Leiden had uitgekozen als een van de steden voor de voorpremière. Uhhmm moeten we nu ernstig kijken.

Nee hoor gewoon je zelf zijn dan gaat het altijd goed. (hoop ik)

De film is vanaf 4 januari in de Nederlandse bioscopen te zien, hieronder een korte trailer van de film.

Hieronder nog een paar foto’s van de voorpremière.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 30 december 2017 - 7:44

Ik wist niet dat hij met een film bezig was. Ik denk niet dat ik er voor naar de bios ga, want daar ben ik niet zo’n type van.

Love As always
Di Mario

OT… ik zoek nog weleens wat dingen op. Je kunt niet alles weten.

Reply
Sjoerd 30 december 2017 - 8:10

Ik kan er niets aan doen, maar sinds het voorval met die het kapot gooien van die camera van fotografe Ilvy Njiokiktjien moet ik die man niet meer.

Reply
Hans 30 december 2017 - 13:53

Net wat Sjoerd zegt, er zitten ook nadelen aan als je een publiek figuur bent.
Dat blonde jochie is wel erg jong aan het bier. Hans

Reply
rietepietz 30 december 2017 - 16:00

De trailer ziet er wel leuk uit maar ja, ik ben géén bioscoopbezoeker .

Reply
Nicky 11 januari 2018 - 11:43

Grinnik. “Een paar foto’s” zegt-ie dan!
Leuk verslag maar ik pas ook. Ben ook niet zo’n fan.

Reply

Plaats een reactie