Home Muziek Laat hulpverleners hun werk doen. Een lied en filmpje om te delen, vooral deze dagen.

Laat hulpverleners hun werk doen. Een lied en filmpje om te delen, vooral deze dagen.

door Emile van Aelst

De komende dagen en tijdens de jaarwisseling is het weer topdrukte bij de hulpdiensten. Alhoewel ik, al doe ik nog zo mijn best, het zelf totaal niet snap zijn er mensen die het leuk, nodig of spannend vinden om hulpverleners te hinderen in hun werk. Hoewel het woord spannend kan ik eigenlijk wel begrijpen. Stel er ligt iemand zwaar gewond op de grond en omdat jij de ambulancebroeders hun werk niet liet doen en met vuurwerk bekogelde overlijdt het slachtoffer of heeft blijvende schade. Heb jij toch mooi voor gezorgd.

Stel de brandweer komt met gillende sirene langs en jij verspert ze de weg, thuis gekomen blijkt je huis afgebrand en je familie omgekomen te zijn omdat jij ze de weg had versperd. Tja dat is eigenlijk best wel spannend allemaal.

Elk mens met maar een paar % verstand begrijpt dat je hulpdiensten hun werk moet laten doen, omdat het vaak om het redden van mensenlevens gaat. Helaas lezen zeer waarschijnlijk degenen die hulpverleners tijdens hun werk lastig vallen dit soort artikelen niet.

Dat dacht ook Jean Hofman en maakte samen met zijn trio W8FF een lied om duidelijk te maken dat je hulpverleners niet moet hinderen bij hun werk. Ik ken Jean en W8FF al jaren, ze waren in 2015 en 2016 winnaar van het Gouden Pet Festival in Leiden waar ze ook met zelf geschreven nummers grote indruk bij het publiek maakten.

Jean gaat er vanuit of hoopt dat in elk geval, dat als praten niet overkomt muziek misschien wel iets kan helpen om de boodschap over te brengen en deze levensgevaarlijke waanzin uit te bannen.

Vorige week benaderde Jean mij of ik het nummer onder de aandacht wil brengen. Normaal plaats ik nooit doorgeef berichten etc, maar dit is uiteraard iets dat ons allemaal aangaat en niet vaak genoeg onder de aandacht kan worden gebracht.

Het zou mooi zijn als iedereen dit filmpje en lied deelt, zodat het hopelijk op de juiste plekken terecht komt en de hulpverleners in elk geval weten dat we met zijn allen begaan zijn met hun moeilijke werk.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 27 december 2017 - 13:27

Ik snap niet dat er mensen zijn die dat niet begrijpen…

Reply
rietepietz 27 december 2017 - 17:05

Echt een item om via facebook te delen denk ik, in “mijn lezerskring” komen dat soort domme mensen niet voor en is er dus geen doelgroep voor deze oproep. Dat soort tuig kan beter tijdens de feestdagen preventief achter slot en grendel gezet worden.

Reply
די מריו 27 december 2017 - 21:31

Het probleem is dat die mensen diverse dingen al dan niet door elkaar gebruiken en daarom geen idee meer hebben wat ze doen. Jammer, want hulpverleners verdienen alle respect.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 28 december 2017 - 18:29

Zo denk ik er ook over, maar er zijn er die dit niet kunnen of willen.
Zware straffen voor zie zich vergrijpen aan hulpverleners. Hans

Reply
Kakel 28 december 2017 - 21:04

Het is te gek voor woorden dat hulpverleners lastig gevallen worden. De overheid zou veel strenger moeten straffen! Een geldboete van 20.000 euro of zo. Iets wat enorm afschrikt. Je spoort echt niet als je geen respect voor hulpverleners hebt.

Reply
Nicky 30 december 2017 - 0:24

Echt zo helemaal mee eens! Die mensen zijn echte helden! Als ik er aan denk wat ze gedaan hebben voor Frank toen hij zijn hartinfarct kreeg, schieten de tranen nog in mijn ogen. De politie-agent die een uur naast me heeft zitten wachten, me geen seconde alleen liet, het ambulance-personeel dat een uur lang (!) gereanimeerd heeft (afwisselend want dat is heel erg zwaar!), de brandweermannen die met man en macht geprobeerd hebben hem zo snel mogelijk van vier hoog achter naar beneden te brengen. Echt, hij dankt zijn leven aan de inzet van deze mensen. En die achterlijke gladiolen, die hen hinderen, moeten het misschien zélf een keer meemaken. Misschien dat ze dan snappen wat een helden het zijn. Zucht. Zo. Dat moest ik even kwijt.

Reply

Plaats een reactie