Home Leiden Studenten sociëteit Minerva organiseerde voor haar leden een Kerstfair waarvan de opbrengst naar de Florentina Foundation gaat.

Studenten sociëteit Minerva organiseerde voor haar leden een Kerstfair waarvan de opbrengst naar de Florentina Foundation gaat.

door Emile van Aelst

Het waren gewoon belachelijk drukke dagen met al die kerstborrels, ik kom er dan ook bijna niet aan toe om over alles te schrijven. Daarom een kort verslag over de Kerstfair van Minerva. Eigenlijk had ik helemaal geen tijd om langs te gaan, maar ja ik heb een zwak voor al die actieve leden die de laatste jaren zo hun best doen om te laten zien dat Minerva niet meer de elitaire club van vroeger is. Vandaar dat ik toch even langs de kerstfair ging en net binnen kwam toen de huisband The Minerva Music Machine aan het spelen was.

Ik kreeg een berichtje van Isabelle dat de Goede Doelencommissie een kerstfair hield voor de leden en de opbrengst naar de‘Florentina Foundation’ gaat. De Florentina Foundation is een non-profit ontwikkelingsorganisatie in ontwikkelingslanden in Afrika. Ze heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de educatieve en medische ontwikkeling van kinderen, moeders en hun directe omgeving waaronder ouders en familie. In de grote zaal stonden sfeervolle chalets waar van alles te koop was.

Behalve dat de leden zelf voor handel hadden gezorgd, werkten er ook een aantal Leidse bedrijven mee zoals:  Pockies, VNTG, Lucies, conceptstore MEI, Jewels&Things en boekhandel van Stockum die uiteraard de winst afdroegen aan het goede doel.

Daarnaast was er een inleverpunt voor kleren die gedoneerd worden aan het Leger des Heils. De ‘Sleutelcommissie ‘organiseerde in samenwerking met stichting Binnenvest een kerstdiner in volledige kerstsferen voor de cliënten van de Binnenvest. Uiteraard heb ik niet gefotografeerd bij het diner, de cliënten van de Binnenvest hebben het al moeilijk genoeg en dan is een privacy wel zo netjes vind ik.

Ik kon maar kort blijven maar liep gelukkig nog wel de huidige praeses Ivo Dorresteijn, Collegii h.t. Assessor Secundus  Isabelle Wassenaer (Ik mag Isabelle zeggen 🙂 ) en oud lid, muzikant en dirigent Guido Marchena tegen het lijf .

Ik ben geen echte  liefhebber van glühwein, maar glühwein met gezelschap is toch het proeven waard denk ik.

Stuk voor stuk hadden de leden achter de kramen er lol in om op de kerstfair te staan.Kaarten , sieraden, boeken, koekjes, wijn noem het maar op alles was te koop.

Tot en met poffertjes aan toe.

Voor ik het vergeet, deze meiden waren mede-organisator van de Leidenarenborrel begin juni. Tijdens deze borrel is iedereen welkom op het dakterras van Minerva. Begin juni is de borrel weer op een zondagmiddag en ik zou zeggen hou het in de gaten want het is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de huidige leden van Minerva en alle vooroordelen met een biertje of wijntje weg te spoelen.

Guido was er niet zomaar, zijn koor trad ook op.

Tja, een zaal vol studenten die gezellig staan te borrelen en dan een mooi koor zonder versterking op het podium, dat gaat niet echt overkomen. En nee Guido ook niet als je verstoord achterom kijkt 🙂

Guido is niet voor één gat te vangen, dacht even na en stapte de zaal in.

Dan ga ik gewoon midden in de zaal staan met het koor.

Werd het toch nog een echt candlelight sfeertje.

Hieronder nog een korte fotoslideshow en filmpje van de Minerva kerstfair.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 24 december 2017 - 16:27

Zo vliegen de dagen echt voorbij. Ik hoop dat het genoeg heeft opgebracht.

Reply
Nicky 26 december 2017 - 17:08

Dat is mooi. Zeker zo rond de Kerst. Maar wat zul jij blij zijn als alle drukte straks voorbij is!

Reply

Plaats een reactie