Home Leiden Erik Versnel, directeur Rabobank Leiden-Katwijk, machtigste Leidenaar 2017 volgens zakenmagazine INTO Business.

Erik Versnel, directeur Rabobank Leiden-Katwijk, machtigste Leidenaar 2017 volgens zakenmagazine INTO Business.

door Emile van Aelst

Deze weken worden weer alle lijstjes bekend gemaakt, politicus, vrijwilliger, oliebollenbakker en noem maar op van het jaar. Een van de lijstjes waar in de Leidse zakenwereld naar uitgekeken wordt is de lijst van 50 machtigste Leidenaren volgens het zakenblad INTO Business. Persoonlijk zou ik het liever meeste invloedrijke of zakelijk actieve Leidenaren willen noemen, maar ja dat is aan het blad. Woensdag werd  in Hotel Leiden tijdens de kerstborrel en walking dinner van BV Leiden bekend gemaakt wie de machtigste Leidenaar van 2017 is geworden. Voor het zover was keek BV Leiden voorzitter Erna Kortlang eerst kort terug op het afgelopen jaar.

Behalve met bubbels werden de gasten ook ontvangen met mooie kerstliederen door Het Dickens Muse Trio.

Een Dickens trio, kerstbomen en kerstelfjes, kortom een echte kerstsfeer tijdens de borrel in Hotel Leiden.

Voordat de uitslag bekend gemaakt werd, was er al er druk gespeculeerd wie er en waar in de lijst zouden staan.

Nog niet wetend dat ze nummer 1 en 2 zouden worden stonden Erik Versnel en Henriëtte van Baalen rustig met Marcel Verburg, de machtigste man uit 2009, te praten.

Rudo Slappendel van Unity FM en Chris de Waard Sleutelstad FM staan allebei in de top 50 en zijn druk in de weer vanaf komend jaar de officiële omroep voor Leiden en de Regio te blijven in het geval van Unity en te worden in het geval van Sleutelstad.

Waar Rudo vooral door INTO Business wordt geroemd om zijn bedrijf Rudeboy Media en zijn presentatiewerk bij diverse zakenevenementen, gaat INTO Business er bij Chris vanuit dat Sleutelstad de komende 5 jaar de officiële omroep voor Leiden gaat worden nu de Leidse raad (39 zetels) unaniem voor Sleutelstad FM als omroep gekozen heeft. Op zich natuurlijk niet zo’n rare gedachte omdat ondertussen Voorschoten en Zoeterwoude met nipte meerderheid (8-6 en 7-5) voor Unity kozen en Oegstgeest niet wil of kan kiezen. Nou ja het commissariaat voor de media heeft iets om over na te denken tijdens het kerstdiner 🙂 Dat is inderdaad wel iets om elkaar over te interviewen.

Ondertussen maakte de kerstman een dansje.

Jazzzangeres Vivienne Aerts en haar man (choco) Ted Steinebach zijn net terug uit Amerika voor een maandje vakantie in Leiden.

Het was zover Ramses Braakman, machtigste Leidenaar 2016 maakte de top 10 van 2017 bekend (in het filmpje te zien) met daarin  een aantal opvallende stijgers.

Door INTO Business werd Erik Versnel directeur van de Rabobank Leiden – Katwijk uitgeroepen tot machtigste Leidenaar van 2017.

De reden die INTO Business noemt om Erik op nummer 1 te zetten is duidelijk en naar ieders mening helemaal terecht. Dit is wat het blad over Erik schrijft: Erik heeft zich in korte tijd de Leidse regio eigen gemaakt en Rabobank ondersteunt vele, voor ondernemers belangrijke, initiatieven. De directeur van Rabobank Leiden-Katwijk is betrokken, actief en het gezicht van de bank richting ondernemend Leiden. Een kleine greep uit dat wat Rabobank ondersteunt: Ondernemersdag071, Centrummanagement Leiden, starterswedstrijden LEF en Gulliver, het Leiden Bio Science Park en de TK Challenge. Versnel praat niet alleen maar doet vooral heel veel en legt verbindingen waar hij kan. Dit alles heeft de bank geen windeieren gelegd want reeds vele ondernemers en instellingen hebben de weg naar Rabobank gevonden.

Erik voelde zich vereerd met deze onderscheiding maar benadrukte dat het werk door zijn hele team gedaan wordt. Waarschijnlijk komt de award dan ook op de balie van het kantoor Schipholweg te staan.

Henriëtte van Baalen was trots op haar 2e plaats en wat er over haar geschreven werd. Henriëtte is het uithangboord van De Clercq Advocaten Notarissen. Zij is voorzitter van het MVO-platform SPARK, bestuurslid bij Zorg Zekerheid Leiden Basketball en lid van de Raad van Toezicht van Naturalis. Henriëtte van Baalen is toegankelijk, spontaan en zeer zakenkundig. Ze beloofde mij er alles aan te doen om volgend als eerste vrouw te eindigen 🙂  Ook heel trots was Eimert van der Vliet met zijn 4e plaats. Behalve als mede-eigenaar van Apek is hij onder andere ook betrokken bij Diok, stichting Top Waterpolo en de 3 October Vereeniging.

Leontine de Reede vertelde de kerstman welke topbands zij als programmeur van Gebr.de Nobel op haar verlanglijstje heeft staan.

Chris de Waard Sleutelstad FM en Binnert Glastra journalist bij het Leidsch Dagblad, hadden ook nog wel wat wensen voor de kerstman.

Ach eigenlijk iedereen had wel zo zijn wensen voor de kerstman. Voor Frans Schohaus(l), eigenaar Hotel Leiden, was een van zijn grootste wensen al vervuld. Iedereen genoot van het walking dinner, de sfeer en de goede bediening waar Frans en zijn team voor verantwoordelijk waren.

Tegen 21:00 uur ging iedereen tevreden naar huis en stapte Het Dickens Muse Trio in hun arrenslee op weg naar een ander optreden.

Hieronder een korte fotoslideshow en filmpje van de kerstborrel van BV Leiden en de verkiezing van de Machtigste Leidenaar 2017.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 december 2017 - 6:53

als meest invloedrijkste persoon in Leiden had jij er natuurlijk op gestaan. Met je foto’s zet je elke keer Leiden positief op de kaart. En omdat je dat blijft doen… blijf je natuurlijk op nummer 1 staan. Dat is de reden dat ze het de machtigste persoon noemen. Leuke elfjes trouwens.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 22 december 2017 - 14:41

Haha, en op welke plaats sta jij dit jaar Emile…

Reply
rietepietz 22 december 2017 - 16:29

Als niet Leidenaar heb ik natuurlijk meer aandacht voor het Dickens trio en de kertman, zien er allemaal geweldig uit!

Reply
Nicky 26 december 2017 - 12:32

Ik dacht eerst ‘Ja. En?’ maar ik zie dat ze ook allemaal goede dingen doen 🙂

Reply

Plaats een reactie