Home Cultuur Gordon miste vlinders in zijn buik en wilde Rogier in de toekomst niet teleurstellen en besloot daarom niet te trouwen.

Gordon miste vlinders in zijn buik en wilde Rogier in de toekomst niet teleurstellen en besloot daarom niet te trouwen.

door Emile van Aelst

Vanavond kwam er dan eindelijk een eind aan het tv programma ‘Gordon gaat trouwen, maar met wie’. Na 8 weken spanning op tv werd vanavond duidelijk dat Gordon niet is getrouwd met Rogier of Manuel. Heel eerlijk maakte hij duidelijk dat hij het zielig voor Rogier vond als het later op een teleurstelling uit zou lopen. Het is duidelijk dat Gordon zijn hart volgde en niet de programmamakers die zeer waarschijnlijk liever een huwelijk hadden gezien, ook al zou het geen stand houden. Voor mij duurde die spanning dubbel zo lang. Ik kreeg woensdag 16 augustus een tip dat er opnames voor het programma in Leiden werden gemaakt en kreeg toestemming het laatste gedeelte te fotograferen. Wel moest ik tekenen dat ik de foto’s van Rogier met Gordon niet zou publiceren tot aan de uitzending. Geloof mij,……..dat duurde best lang.

De eerste tip was dat de crew na afloop van de opnames naar Jazz en Wijncafé de Twee Spieghels zou komen, uiteraard zorgde ik dat ik er ruim op tijd was, maar helaas niets te zien.

Ik zag de crew nog net bezig bij de Hooglandsekerk en kreeg toestemming te fotograferen, maar wel foto’s met Rogier niet te publiceren.

Gordon vertelde in de camera hoe deze date geweest was. Het werd al snel duidelijk dat Rogier indruk op hem gemaakt had.

Even later buiten beeld en met de microfoons uit kwam de echte reactie. Hij zei tegen producent en al al jaren lang goede vriend Danny Rook; Dannnnnn dit ga je niet geloven ik ben verliefd, dat kan toch nog niet dat ik na zoveel jaar er gewoon tegenop loop.

Vanaf dat moment kreeg ik het sterke vermoeden en de hoop dat Rogier de uiteindelijke partner van Gordon zou worden. Nog behoorlijk ondersteboven kwam Gordon het terras op.

Colin zou een fles champagne sabreren, op mijn verzoek werden  het er twee. Eerst eentje voor Gordon alleen.

Die foto kon ik alles mee doen wat ik wilde, want er mocht wel bekend worden dat er in Leiden gefilmd was. Het was natuurlijk een leuk onderwerp voor mijn wekelijkse pagina in het Leidsch Dagblad.

Daarna mocht Colin nog een fles sabreren, alleen nu voor Gordon samen met Rogier. Die foto wilde ik natuurlijk graag maken voor het geval mijn gevoel zou uitkomen en Rogier verder zou komen in het  programma.

Om iedereen lekker op een dwaalspoor te zetten nog een foto van Gordon met Colin genomen en verder alle foto’s keurig in een aparte map bewaard tot ……

 

 

Tot het moment op 13 november dat ik weer een tip kreeg, ja ik word wat afgetipt :-), dat vrienden een vrijgezellenfeest hadden georganiseerd voor Rogier. Is het al bekend dan vroeg ik hoopvol. Nee er is nog niets bekend, maar een feestje is nooit weg.

Het gedeelte van het feestje waar ik bij was speelde zich af in de wijnkelder van Colin.

Een aantal goede vrienden van Rogier waren aanwezig, waaronder Lorenzo en Gaston de eigenaren van Boutique Hotels Leyden  die tv kijkend Nederland misschien nog wel kennen van het programma House Rules dat zij wonnen.

En weer hield ik de foto’s achter voor het geval dat,…….. je weet maar nooit hoe ver Rogier echt komt. Vorige week ging alles in een stroomversnelling. Het was ondertussen bekend dat Rogier samen met Manuel was overgebleven  en dat Gordon in Zuid Afrika met een van de twee getrouwd was. Op een facebookfilmpje was in een flits te zien dat Rogier bij aankomst op Schiphol een trouwring droeg. Facebook ontplofte bijna met alle geruchten. ’s Avonds sprak ik Rogier en kreeg zonder problemen de ring te zien.

Alleen of hij getrouwd was vertelde hij niet.

Het was natuurlijk wel weer een mooi onderwerp voor mijn wekelijkse pagina in het Leidsch Dagblad.

Vanmiddag was ik thuis bij Rogier op het moment dat Miep Smitsloo een interview voor het Leidsch Dagblad maakte dat zaterdag in de krant komt.

Rogier vertelde honderduit, maar vertelde niet wat we zo graag wilden horen.

Het leven is een spel en dat moet je eerlijk en volgens de regels spelen, laten we daar van genieten.

Nu net zagen we dat Gordon niet gekozen heeft en vrijgezel blijft, maar Rogier kijkt wel met plezier terug op deze spannende weken. Dat is het enige dat hij wel vertelde vanmiddag en vandaar dat deze foto opeens heel toepasselijk is geworden. Het spel is over en eigenlijk heeft zonder huwelijk de echte oprechte liefde gewonnen.

Eerdaags praten Rogier en ik verder over de afgelopen maanden en voor zover mogelijk lezen jullie dat hier uiteraard. Hieronder een korte fotoslideshow.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Nessy Shepherd 14 december 2017 - 23:02

ja jammer

Reply
Sjoerd 15 december 2017 - 6:28

Je hebt er een heel uitstekend verhaal omheen gemaakt, met mooie foto’s

Reply
די מריו 15 december 2017 - 6:58

Jij kan zwijgen zeg… wat errug… 😉 Mooi fotoverhaal heb je er zo van gemaakt.

Love As Always
Di mario

Reply
Mirjam Kakelbont 15 december 2017 - 12:57

Geweldig dat je al die keren foto’s mocht maken! Ik ben trots op je dat je zo goed kunt zwijgen, maar diep in mijn hart wist ik het al (-: Het programma heb ik helemaal niet gevolgd. Vond het zo raar om op tv te gaan trouwen. Gordon is dus een stuk wijzer dan ik hem had ingeschat… Wat tof, je schrijfsels in de krant!

Reply
rietepietz 15 december 2017 - 17:34

Ik sluit me bij Kakeltje aan en dich Gordon iets meer verstand toe dan je zou verwachten, daarvoor hoefde ik gelukkig het programma niet volgen want dat is minder mijn ding. Dat jij kunt zwijgen als oester wist ik natuurlijk wel, voor een “reporter” is dat ook heel belangrijk anders is het snel afgelopen met de tips.

Reply
Nicky 20 december 2017 - 13:30

Je hebt je keurig gedragen 😉
Ps: ik vond Rogier de leukste kandidaat.

Reply

Plaats een reactie