Home Overig Kersttijd breekt aan, lampjes in Joris Kerstboom branden en ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn is geopend.

Kersttijd breekt aan, lampjes in Joris Kerstboom branden en ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn is geopend.

door Emile van Aelst

Aan alles kan je merken dat we richting kerst en winter gaan. Vrijdagavond voor de opening van de ijsbaan werden eerst de lichtjes in de grote Joris kerstboom op het plein bij de Hooglandsekerk ontstoken. Eerdaags worden hier opnames gemaakt voor het tv programma Joris Kerstboom.

Het stormde, het stortte, het was koud, kortom zo’n moment waarop je dacht waarom ben ik zo gek om de deur uit te gaan. Het antwoord is simpel, gewoon omdat het wel mooi is wat we allemaal doen rondom de kerst in Leiden. Er zijn natuurlijk wel grenzen, het was echt niet te doen om hier een officieel moment te maken met een toespraak door wethouder Paul Laudy die dan officieel de lampjes zou aansteken.

Er werd gekozen voor de warme oplossing, stekker in het stopcontact en snel richting ijsbaan waar het hopelijk iets warmer en droger was.

Hier was gelukkig ook gluhwein en warme chocomel om je handen te warmen.

Interim Centrum Manager ( beterschap en prettige feestdagen Erwin) Hans Genotte heette iedereen welkom en kijkt uit naar een paar geweldige Winter Wonder Weken in Leiden.

Ondanks de kou en nattigheid was het behoorlijk druk bij de opening en kwam het nu direct al goed uit dat er zowel op het terras als het ijs nog meer overkapping is dit jaar.

Wethouder Robert Strijk is zowel als wethouder, maar vooral ook als Leidenaar trots dat we zo’n mooie ijsbaan in het hartje van Leiden hebben.

Mooie woorden, maar mijn chocomel is belangrijker.Sinterklaas is het land nog niet uit of de Kerstman komt al binnen.

Volgens mij appen Sinterklaas en de Kerstman met elkaar. De Kerstman wist precies te vertellen hoe ik reageerde toen ik 2 weken geleden van Sinterklaas een mooi Leids hart met de Leidse sleutels erin kreeg.

Het was best koud voor de meiden die een schaatsshow gingen geven.

Eenmaal op het ijs neem ik aan dat ze het al snel warmer kregen. Hoorde het bij de dans, of wezen ze als kerststewardessen aan waar de kachels hingen. De warmte vindt u links en rechts van de ijsbaan op de terrassen. 🙂

Tijdens hun optreden werd het even echt winter met grote sneeuwvlokken.

Je wilt het echt niet geloven, het sneeuwt hier, ze zijn aan het schaatsen en ik heb zo een buiten optreden.

Ach dan kan je maar met één nummer beginnen en dat is  ‘Sunny days’.

De medewerkers van de ijsbaan zijn klaar voor 4 drukke weken met duizenden schaatsers.

Lizzy Schoo vertelde office-manager Milou de Jong van het Centrum Management hoe zij het naar haar zin heeft bij Hudsons Bay. Volgens mij had je dat niet hoeven zeggen Lizzy, ik zie het al aan je handen. 🙂

Ik ga mij niet bemoeien met alle ellende rondom het wel of niet zwart zijn van Zwarte Piet. Ik heb alleen wel het sterke vermoeden dat hier op de foto een aantal Achterblijfpieten staan die zich goed gewassen hebben en zodoende niet meer opvallen. Klopt dat verhaal van roet en de schoorsteen dus wel degelijk.

De Kerstman ging nog even op het ijs kijken. Kijk eens wat die schaatsmeisjes kunnen riep hij naar het terras.

Sleutelstad verslaggever Chris de Waard wilde direct een reportage maken, maar ja hij kan niet schaatsen. Meestal gebruikt hij dan een dolfijntje, in alle haast om bij de Kerstman te komen vergat hij gewoon zijn schaatsen.

HoHoHoHo de Waard zonder schaatsen kom je er niet op, terug jij.

Het bleef ondanks de snijdende kou nog lang gezellig op de openingsborrel van de ijsbaan. Toen ik thuis kwam kreeg ik wel visioenen van openingen met kunstijs, kunstsneeuw en 25 graden boven nul, waarschijnlijk was ik toch een beetje bevangen door de kou.

Hieronder een paar foto’s en een kort filmpje van een gezellige, maar koude opening.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 10 december 2017 - 9:07

Het zal wel een overbodige vraag zijn, maar wie was nou die zangeres…

Reply
Emile van Aelst 10 december 2017 - 12:57

Geen idee Sjoerd 🙂

Reply
די מריו 10 december 2017 - 22:48

Geen idee.. en, maar, hoe.. wat… huh.. hoe kan dat nou.

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 11 december 2017 - 15:00

Een gezellige opening, feestelijke dansjes en over gemoduleerde zangeres die door Shazam ook niet werd herkend. Hans

Reply
rietepietz 11 december 2017 - 17:09

Ik was er weer ingetrapt, dit logje overgeslagen . Ik wil nét zo’n prachtige mantel als de kerstman aanheeft.

Reply
Nicky 19 december 2017 - 11:26

Leuke foto’s! En mooi dat het ging sneeuwen tijdens de opening. Dat hoort erbij, vind ik

Reply

Plaats een reactie