Home Leiden Carin Gaemers door Feministisch maandblad Opzij gekozen als meest invloedrijke vrouw van 2017

Carin Gaemers door Feministisch maandblad Opzij gekozen als meest invloedrijke vrouw van 2017

door Emile van Aelst

Feministisch maandblad Opzij stelde een top 100 op van vrouwen die zich Nederlandse Topvrouwen in 2017 mogen noemen. Geen lijst van 1 tot 100 maar gewoon 100 topvrouwen. De lijst werd woensdagmiddag bekend gemaakt door burgemeester Henri Lenferink in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis.

Sinds kort is de redactie van Opzij gevestigd in Leiden en daarom wel zo leuk ook de presentatie van de top 100 in Leiden te doen.

Rond 5 uur liep de Leidse Burgerzaal vol met voornamelijk vrouwen.

De lezeressen vertegenwoordigden verschillende groepen, ik zag raads- en voormalig raadsleden zoals onder andere Susannah Herman en Marion van Dongen, kunstenares Barbara van Druten en ook de Amsterdamse kunstenares Ans Markus was naar Leiden gekomen. Hier in gesprek met Roger Busschots van Infofilm en raadslid Willy Sorel.

Half 7 was het zover dat Henri Lenferink de namen van de topvrouwen in de 10 verschillende categorieën voor ging lezen en hij als man alle feministische aandacht kreeg. 🙂

Ondanks dat er geen lijstje met stijgers en dalers is, moet er natuurlijk toch iemand,  zonder de andere tekort te doen uiteraard, de absolute Topvrouw van 2017 zijn.

Achter het gordijn hing de foto van de topvrouw van het jaar, het leukste is dat de Topvrouw van het jaar al die tijd vlak voor haar eigen foto had gestaan.

Ze kon haar ogen niet geloven toen ze zag dat zij de Topvrouw van 2017 is geworden.

Carin Gaemers heeft de titel Topvrouw 2017 verdiend voor het geweldige werk dat zij doet om de positie van ouderen in onder andere verzorgingshuizen te verbeteren. Samen met Hugo Borst schreef zij het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ over het belang van goede ouderenzorg. Mede door dit manifest kwam er 2 miljard extra voor de ouderenzorg en is er een speciale minister voor ouderenzorg gekomen.

Opzij hoofdredactrice Marianne Verhoeven reikte Carin samen met een bos bloemen het bijbehorende certificaat uit.

Ze prees Carin dat ze het manifest niet vanuit een betaalde baan of werk heeft geschreven, maar gewoon omdat ze lid is van de cliëntenraad van het verpleeghuis waar zowel haar moeder, als die van Hugo Borst woonden.

Op de site van Opzij is meer te lezen over Carin Gaemers en haar motivatie om de problemen in de ouderenzorg aan de kaak te stellen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 8 december 2017 - 6:45

Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat de ouderenzorg geen probleem zou moeten zijn, maar dat het tegendeel waar is. Ik vind dan ook dat dit soort initiatieven navolging moet hebben.

Reply
rietepietz 8 december 2017 - 19:48

Ze timmert misschien toch nog niet genoeg aan de weg, ik heb nog nooit van haar gehoord terwijl ik toch een beetje doelgroep ben;-)

Reply
די מריו 9 december 2017 - 7:19

Ik ga hier natuurlijk niets over zeggen, straks heb ik minimaal 100 vrouwen achter me aan. En dan niet omdat ze me leuk vinden. Daar moet ik dan ook nog aan wennen.

Love As always
Di mario

Reply
Nicky 19 december 2017 - 10:47

Maar dat was ík toch? Topvrouw van 2017 😉
Ik vind het wel knap dat jij daar naar binnen durfde, hoor.

Reply

Plaats een reactie