Home Nieuws Bedrijven en wethouders plantten mee bij de start van de aanleg ruim 10.000 gesponsorde bomen en bosplantsoen bij de Klinkenbergerplas

Bedrijven en wethouders plantten mee bij de start van de aanleg ruim 10.000 gesponsorde bomen en bosplantsoen bij de Klinkenbergerplas

door Emile van Aelst

Vandaag was de start van een mooi project rondom de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Er moet hier een bos van 2,5 hectare verrijzen met ruim 10.000 bomen en bosplantsoen.

Het toekomstige bos wordt aangelegd met hulp van de organisatie Trees for All die wereldwijd diverse projecten heeft om bos aan te planten.

Vandaag werd een start gemaakt met de aanleg van het gesponsorde bos, waarbij vertegenwoordigers van bedrijven die bomen gesponsord hebben in groepjes bomen gingen planten. ’s Morgens plantte wethouder Jos Roeffen een boom en ’s middags kwam de kersverse wethouder Jan Nieuwenhuis langs om een boom te planten.

Lopend naar de plek waar de bomen geplant werden kreeg ik het gevoel iets vergeten te zijn.

Dat was het, een paar laarzen had wel slim geweest.

Eerlijk gezegd was ik nog het meest bang uit te glijden met mijn camera. Als het uitsluitend voor mijn blog was geweest had ik waarschijnlijk alleen op afstand gefotografeerd. De foto’s waren ook voor Sleutelstad FM, dus toch maar even verder door de bagger. De eerste de beste die nu nog twijfelt aan de passie van Sleutelstad medewerkers die mag voor straf mijn schoenen komen poetsen.

De hele dag waren er door deelnemende bedrijven zoals onder andere: Bever, Arriva, Aquacombi, VanHaren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education een aantal grote, maar voornamelijk kleine boompje geplant.

Een medewerker van de gemeente Oegstgeest gaf uitleg wat er vandaag ongeveer geplant was door de verschillende bedrijven.

Samen met leden van de Klankbordgroep en enkele omwonenden plantte wethouder Jan Nieuwenhuis een beuk.

Je kan nu natuurlijk nog niet zien dat hier een groot bos gaat komen, het was dus eigenlijk een kwestie van door de beukenboom het bos niet meer zien.

Na het planten van deze boom ging de groep verder met het planten van nog een aantal kleine boompjes.

Ik hield het voor gezien, mijn voeten begonnen koud te worden van alle blubber en water. 馃檪

In de korte fotoslideshow nog een aantal foto’s van een koude maar geslaagde boomplantdag.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 2 december 2017 - 7:33

Je moet er inderdaad wat voor over hebben. Maar ik geef toe, ik heb ook niet altijd laarzen en bijpassende kleding bij me…

Reply
讚讬 诪专讬讜 2 december 2017 - 7:48

Ik heb er natuurlijk geen verstand van, maar een bos planten in de winter? Zou je dat niet in de lente doen, zodat ze lekker weer hebben om te groeien? Dat jij geen laarzen in je auto heb liggen. Ga je nooit met Happy door de plassen stampen, moet je eens doen, zou Happy ook leuk vinden.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 2 december 2017 - 15:00

Ik neem aan dat deze nieuwe bossen ook onderdeel gaan uitmaken van dat andere project…eh.. die lange ononderbroken wandeling door een soort stadspark!

Reply
Hans 2 december 2017 - 21:53

Bos kan nooit genoeg worden aangeplant.
Ja, laarzen zou zeker handig zijn geweest, nog al nat.
Plantertje dood, bomen groot, maar het kind kan er dan nog wel van genieten.

Reply
Kakel 2 december 2017 - 22:16

“Je kon door de beukenboom het bos niet meer zien ” Wat een leuke opmerking.
Er lag me daar wel een partij bagger…Ik kan me voorstellen dat je bang was een slippertje te maken met je camera.
Wel een vreemde tijd om bomen te planten. Zeker nu met de vorst. Maar het zal allemaal weg goed komen.
Mistige groet

Reply
Nicky 17 december 2017 - 12:44

Brrrrr. Dapper van je. Maar wel een mooi initiatief!

Reply

Plaats een reactie