Home Cultuur Zaterdag komt Sinterklaas aan in Leiden, zijn huis is bijna klaar.

Zaterdag komt Sinterklaas aan in Leiden, zijn huis is bijna klaar.

door Emile van Aelst

Als het weer een beetje meezit en er niet weer pakjes overboord vallen of het Zielepietje terugvaart richting Spanje dan zou morgenochtend Sinterklaas om 12 uur aan moeten komen bij de Leidse Beestenmarkt. Hij vroeg mij in elk geval of ik hem ook dit jaar weer op kom halen. Vanmorgen werd er nog hard gewerkt om zijn huis in te richten.

Dat wordt niet door de Pieten gedaan, maar door de Pietenhulpcentrale. Dat zijn een soort Pieten die graag Piet willen zijn, maar zo te zien Spanje nooit gehaald hebben. 🙂

Er moet heel wat gebeuren voor Sinterklaas zondagmorgen alle kinderen in zijn huis kan ontvangen. Er moet natuurlijk mooie vloerbedekking liggen.

Je moet natuurlijk altijd een beetje oppassen wat je zegt, maar wat een hoop troep laat die Sinterklaas uit Spanje overkomen voor zijn huis.

Ook de muren moesten worden aangepakt.

Er is zelfs een hulppaard ingevlogen om te kijken of de plek waar Amerigo van Sinterklaas wel genoeg ruimte heeft om te staan.

Ahhh daar komen de cadeautjes dacht ik, maar nee helaas er zat iets anders in de dozen. Volgens Nietpiet Lepoeter komen de cadeautjes morgen met de boot, tja dat had ik kunnen weten natuurlijk.

Wachten duurt lang, maar nog 1 nachtje slapen en het is zaterdag, dan kan ik Sinterklaas weer de hand schudden en met een beetje mazzel mag ik ook mijn schoen zetten. Hieronder een heel korte fotoslideshow met een paar 360º foto’s er tussen gemaakt door Nietpiet Dennis.

Morgenavond of zondag uiteraard een uitgebreide reportage van de intocht, optocht en ontvangst op de Hooglandsekerkgracht.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 24 november 2017 - 23:26

Heb ik je ooit weleens verteld dat je niet wies bent.. Die kans zit er in zo’n beetje een jaar geleden met je log over Sinterklaas. wahahahhaha, Hulppaard, nietpiet… Hoe kom je erop.. Schitterend verteld weer.

Love As Always
Di Mario

Reply
maarten kersten 25 november 2017 - 0:53

Knap hoor, om je naam in het ivriet of Hebreeuws op deze digitale pagina’s te schrijven! Hoe doe je dat? Di Mario? Maar ik dacht dat het Di Maria zou moeten zijn, naam van de bekende voetballer van Paris S.G.
Overigens was ook ik net van plan iets lovends aan ons aller Leidse Glibber te schrijven, toen ik jouw reactie vond. Ik ben het er helemaal mee eens. Emile, een fantastisch leuke reportage !

Reply
Sjoerd 25 november 2017 - 14:57

En nu maar hopen dat de aankomst in alle rust plaats vindt.

Reply
rietepietz 25 november 2017 - 16:00

Wil je Sint ook van een hand geven en hem de hartelijke groeten doen;-)

Reply
Nicky 10 december 2017 - 14:10

Wat een gedoe eigenlijk. Kan die man niet gewoon in een B&B of zo? 😉

Reply

Plaats een reactie