Home Leiden Breaking News. Gemeenteraad Leiden kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke regionale omroep.

Breaking News. Gemeenteraad Leiden kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke regionale omroep.

door Emile van Aelst

Na jarenlang hard werken is vandaag de eerste grote stap binnen. Zojuist werd bekend dat de Leidse gemeenteraad unaniem heeft gekozen voor Sleutelstad als regionale omroep voor de komende 5 jaar. In januari beslist het Secretariaat voor de Media wie de machtiging als publieke omroep krijgt voor de Leidse regio waaronder Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Leiden vallen. Zowel Unity als Sleutelstad zijn in de race om publieke omroep te worden. Met de unanieme voorkeur van de Leidse gemeenteraad is een grote eerste stap gezet naar Sleutelstad als publieke omroep.

Vijf jaar geleden wilden op Voorschoten en Oegstgeest na de gemeentes niet kiezen en kreeg Unity de zendmachtiging omdat zij al in de regio uitzonden en Voorschoten en Oegstgeest voor hen kozen. Sleutelstad ging niet bij de pakken neerzitten, maar heeft 5 jaar keihard gewerkt om een sterke omroep en nieuwssite neer te zetten gesteund door tientallen vrijwilligers, waarvan er hier een paar op de foto die er van de zomer al van uitgingen dat Sleutelstad nu echt de waardering moet verdienen voor het harde werken.

De afgelopen jaren zijn er heel wat live programma’s bijgekomen zoals het dagelijkse Nieuws 071 en Sport 071, maar ook ’s avonds diverse studenten en ontspannende programma’s, maar ook sinds kort het programma Politiek 071 met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Elke zaterdag het programma Cultuur 071 waar de afgelopen 5 jaar honderden kunstenaars, artiesten en culturele instellingen hun weg naar de studio gevonden hebben.  Themaprogramma’s werden er ook gemaakt zoals bij de Amerikaanse verkiezingen waar de hele nacht studenten van de opleiding journalistiek een live uitzending verzorgden.

De laatste 5 jaar zijn we natuurlijk niet al teveel in de regio geweest omdat zij al een publieke omroep hebben die er voor betaald wordt en over zou moeten berichten. De laatste maanden waren we wel veel in de regio om te laten zien wat voor organisatie we hebben opgebouwd en wat de gemeentes van ons kunnen verwachten. Chris de Waard nam voornamelijk het politieke deel voor zijn rekening. In de toekomst komen er per gemeente aparte correspondenten, zoals nu al in Zoeterwoude het geval is.

Natuurlijk gaat het niet alleen om politiek, onderwerpen als de Paardendagen, Voorschoten Culinair etc kwamen we elk jaar al omdat het zulke mooie evenementen zijn.

Ook de actie van de Gevers Deynootschool voor Het vergeten Kind waren we natuurlijk bij.

Behalve de Zoeterwoudse politiek waren we ook bij andere leuke evenementen in Zoeterwoude, waarvan ik persoonlijk het Hondenzwemmen aan het eind van het openlucht zwemseizoen fantastisch vond.

Oegstgeest had niet alleen regionale, maar ook landelijke uitstraling met alle festiviteiten rondom Onno Blom en zijn biografie van Jan Wolkers.

Heerlijk om als wethouder in Oegstgeest dit soort mooie evenementen mee te maken en over te kunnen vertellen op de radio.

Het is afwachten wat Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude voor keuze gaan maken en wat de uiteindelijke beslissing van het Commissariaat van de Media in januari is. Na 5 jaar voorbereiding is Sleutelstad er in elk geval klaar voor en hoopt in de regio te laten zien wat we in Leiden al jaren laten zien en horen. Hopelijk kunnen we bij de komende gemeenteraadsverkiezingen deze borden vervangen met de tekst ‘Thuis in de Regio’.

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Petra Hoogeveen 21 november 2017 - 16:53

Gefeliciteerd, echt verdiend!!!!

Reply
Sjoerd 21 november 2017 - 20:45

Ik gun het ze van harte, ze hebben er ook voor gewerkt.

Reply
rietepietz 21 november 2017 - 21:23

Een regionale zender is eigenlijk belangrijker dat de npo zenders, jammer de radio west na de nieuwe programma indeling ergens meer op lijkt.

Reply
Renesmurf 21 november 2017 - 22:28

Ik vind altijd dat de oude omroep beter was. Ze moeten dingen ook niet steeds veranderen, want dan wordt het er niet altijd beter op.

Reply
Hans 21 november 2017 - 23:15

Dat is voor Sleutelstad als regionale omroep de komende 5 jaar doorgaan waar ze nu mee bezig zijn.
Denk dat jij Emile er wel gelukkig mee bent, je bent vaak aanwezig waar zei ook zijn.
Heeft Happy ook nog aan het honden zwemmen meegedaan? Hans

Reply
די מריו 21 november 2017 - 23:40

Dat is toch de zender waar jouw favoriete dame ook werkt… Dan is het zeker verdiend.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 8 december 2017 - 16:38

zou mooi zijn… Ze hebben zo te lezen flink hun best gedaan.

Reply

Plaats een reactie