Home Cultuur Musicalvereniging Otis overtreft zichzelf met de sprookjesmusical ‘Ik wens….’

Musicalvereniging Otis overtreft zichzelf met de sprookjesmusical ‘Ik wens….’

door Emile van Aelst

Maandagavond zag ik de laatste repetitie in het oefenlokaal van Otis, het viel me toen al op hoe leuk en sprankelend deze voorstelling is. Donderdagavond was de generale repetitie in de Leidse Schouwburg waarbij de hele show achter elkaar door gespeeld werd. Dat is dan toch opeens een wereld van verschil, zo is de heks opeens veel meer heks dan afgelopen maandag.

Maandag werd er nog begeleid uitsluitend op piano, in de schouwburg zit een volwaardig orkest in de orkestbak.

Het is niet te doen het hele verhaal te vertellen, maar het is gewoon zo geinig als je bijna alle bekende sprookjes op een hoop gooit en daar een verhaal omheen verzint. Even heel kort en simpel, de bakkersvrouw kon geen kinderen krijgen, maar als ze de heks onder andere een rood kapje, haar van Rapunzel, een zilveren muiltje en toverbonen kon geven , dan zou de betovering gebroken worden en kon ze kinderen krijgen.

Dan heb je al snel heel wat sprookjes bij elkaar en voeg daar nog even wat nieuwe sprookjes bij en de avond is compleet.

Zo zien we Roodkapje met de wolf.

Rapunzel in haar toren.

We zien Rapunzel niet alleen in haar toren, maar ook bovenin de Schouwburg.

Tja voor sneeuwwitje was geen rol, dus die zat maar wat te wachten.

Onderaan dit artikel staat een fotoslidsehow maar ook een filmpje met wat filmflitsen uit de show na de pauze. Maandagavond had ik al iets van voor de pauze gefilmd en anders wordt het zo dubbel he.

Het leuke is dat zowel de vrijdag als de zaterdagavond vrijwel uitverkocht zijn, maar ook de zondagmiddag is totaal uitverkocht en komen veel ouders met hun kinderen. Ik hoorde vandaag dat er voor zondagavond nog wel kaarten te krijgen zijn.

Sprookjes en een knipoog naar het hedendaags leven lopen door elkaar heen en dat maakt de voorstelling extra verrassend.

Zo gingen prinsen in sprookjes ook al vreemd, maar ik heb dat als kind nooit gelezen. Waarschijnlijk had ik de gekuiste uitgave van mijn ouders gekregen.

Vooral in het tweede gedeelte zien we dat de sprookjeswereld zeker geen sprookje is.

Haat en nijd en elkaar verlinken of als schuldige aanwijzen daar hebben sprookjesfiguren totaal geen probleem mee.

Vertel mij,  in welk sprookje zie je Sneeuwwitje, Assepoester en Roodkapje (nu zonder rood kapje, maar met een mooi kapje van vossenbont) samen op het podium.

Het komt gelukkig zoals in elk sprookje op het laatst toch weer goed.

Na afloop waren zowel de dirigent als regisseur tevreden en kon iedereen zich voorbereiden op 3 dagen knallen in de Leidse Schouwburg.

Als je in de buurt woont en zondagavond niets te doen hebt is het zeker een aanrader om een avondje Schouwburg te pakken. Als je geweest bent dan kunnen fotoslideshow en filmpje misschien een leuke terugblik zijn en anders zie je gewoon hoe leuk het is dat dit soort amateur musicalgezelschappen bestaan.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 19 november 2017 - 9:13

Het ziet er allemaal schitterend uit, daar zal het zeker neiet aan liggen. Super, ik wens ze nog veel succes.

Reply
די מריו 19 november 2017 - 13:45

Het ziet er al super uit en je verhaal maakt het nog mooier.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 19 november 2017 - 18:26

Dat gaat zeker een succes worden, de aankleding zier er fantastisch uit en het verhaal zal dus wel heel verrassend zijn.

Reply
Hans 19 november 2017 - 20:03

Leuk dat je bij de generale repetitie van de sprookjesmusical aanwezig kon zijn.
De heks komt zeker goed uit de verf.
Het is een bond gezelschap en dat is geen sprookje. Hans

Reply
Kakel 19 november 2017 - 20:52

Alleen al al die verschillende kostuums…Wat ontzettend leuk dat er een écht orkest bij speelt. Dat maakt een musical helemaal af!

Reply
Nicky 1 december 2017 - 9:32

Haha! Die Sneeuwwitje! Geweldig! Het ziet er allemaal leuk uit.

Reply

Plaats een reactie