Home Leiden De Hutspotten openden zaterdagavond de 11e van de 11e om 23:11uur hun carnavalsseizoen.

De Hutspotten openden zaterdagavond de 11e van de 11e om 23:11uur hun carnavalsseizoen.

door Emile van Aelst

Ik snap nog steeds niet waarom nooit iemand op het idee gekomen is om het carnavalsseizoen op een andere datum te laten starten. Nu zullen er mensen zijn die gelijk zeggen nee dat heeft met het geloof te maken. Natuurlijk is dat zo, maar we hebben toch ook zelf een tweede kerst, paas en pinksterdag uitgevonden dus kunnen we de elfde van de elfde ook wel verplaatsen naar bijvoorbeeld de achtste van de achtste. Wedden dat het dan een stuk warmer is om 23:11 uur. Het was koud zaterdagavond toen om tegen 23:00 uur De Hutspotten uit het donker kwamen aan marcheren.

Samen met blaaskapel de BloeBent maakten ze er om 23 uur ’s avonds weer een feestje van.

Bij wielerwedstrijden spreek je van een rondje om de kerk, bij de Hutspotten hebben we het over een rondje om het beeld van Cornelis Joppenz.

De organisatie was natuurlijk weer in handen van Jan Sloos.

Voor Prins Peter de 1e was het zijn laatste officiële handeling als Prins Carnaval. Hij vertelde dat het jaar omgevlogen was, maar dat hij er van genoten had en wenste de nieuwe Prins, die volgende week bekend gemaakt wordt, veel plezier en succes.

Om precies 23:11 uur plaatste Prins Peter de steek op het hoofd van Cornelis Joppenz.

Waarmee hij het nieuwe carnavalsseizoen opende en zijn jaar als Prins afsloot.

Zoals elk jaar had ook dit jaar restaurant Koetshuis de Burcht weer voor hutspot gezorgd.

Voor alle bezoekers was er weer een bordje hutspot.

Dat ging er met deze temperaturen best in.

Leo zei, zullen we vanavond hutspot bij het Koetshuis eten. Zijn zoon had alleen niet begrepen dat Leo bedoelde van het Koetshuis 🙂

Nog even een drankje doen en napraten en gissen wie de nieuwe Prins wordt. Zaterdag 18 november wordt dat bekend gemaakt tijdens een feestavond in het clubgebouw op het terrein van Jeugddorp

Het was weer gezellig en wat betreft die 8e van de 8e waarmee ik mijn verslag begon, de Hutspotten waren er al op voorbereid en hadden hun Raad van Elf  ingekrompen naar Raad van Acht. Het kwam door ziekte hoorde ik, ja dat krijg je met dit weer, daar heb je in augustus geen last van.

Net op het eind begon het te storten en omdat ik ze toch nog weg wilde zien lopen stapte ik uiteraard drijfnat de auto is. Dat is dan weer een voordeel van deze tijd want ik augustus had ik op de scooter gekomen. 🙂

Hieronder nog een korte fotoslideshow en filmpje.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 14 november 2017 - 9:25

Dat begint ook al een mooie traditie te worden.

Reply
rietepietz 14 november 2017 - 15:34

Ze hadden natuurlijk ook metéén de nieuwe prins kunnen presenteren, maar ja, Leiden laat geen gelegenheid onbenut om er een feestje van te maken, en dus moet je er wéér een avond uit in de kou;-)…..

Reply
Hans 14 november 2017 - 19:23

Het carnavalsseizoen is weer begonnen met een stevige hutspot, kan men weer aan de slag met de voorbereidingen. Hans

Reply
די מריו 14 november 2017 - 22:03

JIj hebt ook altijd mazzel…..

Love As always
Di Mario

Reply
Nicky 24 november 2017 - 22:40

Goed doordrinken, dan voel je de kou niet 😉

Reply

Plaats een reactie