Home Leiden Twee Leidse cafe’s in Misset café top 100 van 2017. Biercafé Lemmy’s op 67 en De Vergulde Kruik op 81

Twee Leidse cafe’s in Misset café top 100 van 2017. Biercafé Lemmy’s op 67 en De Vergulde Kruik op 81

door Emile van Aelst

Er wordt door de Nederlandse café’s altijd reikhalzend naar uitgekeken, het is een hele eer en waardering als je in de Misset Café Top 100 voorkomt.

Dit jaar staan er 2 Leidse café’s in de Top 100. Op nummer 61 staat Biercafé Lemmy’s in de Morstraat.

Op nummer 87 staat café De Vergulde Kruik op de Haarlemmerstraat.

Beide cafe’s doen elk voor-en najaar mee met de bierwandelingen en zorgen dan voor speciale lente- en winterbieren op de tap.

De bierwandelingen zorgen altijd voor afgeladen café’s in enkele uren tijd komen er honderden klanten met hun glas in de hand binnen wandelen.

Op dit soort dagen staan er bij Lemmy’s meerdere mensen achter de bar, op andere dagen wordt het café meestal door eigenaar Lambert zelf of een van zijn medewerksters gerund.

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in beide kroegen zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse gehaktballenwedstrijd in De Vergulde Kruik.

Tijdens een VVD nieuwjaarsreceptie in de Kruik kun je behalve Chris de Waard van Sleutelstad of raadslid Dorien van Bree ook zomaar (ondertussen ex) minister Melanie Schultz van Haegen tegenkomen.

Lemmy’s organiseert regelmatig speciale bier of whisky proeverijen, maar is ook altijd een van de kroegen tijdens de Jazz Kroegentocht.

Leiden kent natuurlijk tientallen goede en gezellige cafe’s, maar het is natuurlijk wel extra leuk dat 2 daarvan in de Top 100 van het Horecablad Misset komen en dat met ruim 10.000 café’s in Nederland.

Loop eens binnen bij een van deze café’s, je zal er als bier- of gezellige sfeer liefhebber geen spijt van krijgen. Ennuhhh uiteraard hebben ze allebei A licence to fill 🙂

Alle 100 café’s gefeliciteerd met hun plek in de Top 100.

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

maarten kersten 9 november 2017 - 5:57

De Kruik hoort natuurlijk nummer 1 te staan…! Oudste café (in de oorspr.staat) van Leiden. Overigens kun je bij de activiteiten ook nog vermelden: de jaarlijkse fietstocht (een peloton van 30 heren doet in 4 dagen zo’n 300 kilometer) en er is (was?) ook een toneeltraditie… Toptent ! Gefeliciteerd! Lemmy’s ook hoor…

Reply
די מריו 9 november 2017 - 7:46

Ik zeg het je, die lijst die klopt niet. De kroeg van mijn zusje staat er niet eens in. Die had natuurlijk op nummer 1 moeten staan. Verder natuurlijk gefeliciteerd met de plek die je nu hebt.

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 9 november 2017 - 11:54

Je wordt niet zomaar nummer een.
vind de reactie van Di Mario wel grappig. Hans

Reply
Sjoerd 9 november 2017 - 12:28

Het valt me tegen dat er in het uiterste zuiden zo weinig zijn…

Reply
rietepietz 9 november 2017 - 16:41

Nee joh, ik stap niet makkelijk een cafe binnen hoor, vind er niets aan om op zo’n ongemakkelijke kruk te hangen.

Reply
Renesmurf 9 november 2017 - 22:08

Als het maar gezellig is! Geen cafe van hier in de top 100, ik let daar toch altijd wel even op. Ik kom zelf nauwelijks in de kroeg.

Reply
Nicky 15 november 2017 - 11:56

Whoop whoop! Mijn nieuwe woonplaats staat vrij hoog in de lijst. We gaan het checken!

Reply

Plaats een reactie