Home Cultuur Cover Box al 23 jaar een muzikaal Leids feestje.

Cover Box al 23 jaar een muzikaal Leids feestje.

door Emile van Aelst

Er zijn maar weinig festivals of feestjes die het zonder subsidie of grote organisaties achter zich 23 jaar kunnen volhouden. Cover Box wordt al 23 jaar door muziekliefhebber Willem Gressie georganiseerd. Niets geen grote of ingewikkelde toestanden, gewoon 5 leuke bands die in de huid van een andere grote band kruipen.

Organisator Willem Gressie heeft alles in eigen hand, maar doet ook alles zelf. Vroeger was het slim om een soort programmaboekje te maken met daar in een aantal advertenties van sponsors. Willem maakt nog steeds zo’n boekje en misschien is dat ook wel een van de grote charmes van dit festival.

De eerste band, Dice die Herman Brood coverde, heb ik helaas gemist. Ik kwam binnen toen net Maid of Iron begon. Het laat zich niet raden welke band zij  coveren. Ze worden gezien als DE Iron Maiden tribute band.

Het publiek bij Cover Box bestaat eigenlijk grofweg genomen uit drie leeftijdsgroepen. Je ziet veel oudere jongeren, daarnaast nog veel oudere oudere jongeren en als laatste volwassen oudere oudere jongeren.

Vaste presentator bij Cover Box is Ewout de Bruin, ook wel bekend als de zanger van tributeband De Deik.

Solid Brew is geen onbekende bij Cover Box, elk jaar weten ze weer een geweldige band uit te kiezen om te coveren. Dit jaar was dat de Black Crowes.

Het leuke met al die covers is dat je even terug gaat in de tijd. Het is nog net niet terug naar zwart-wit, maar soms voelt het wel zo 🙂

Los is een coverband die zich op Nederlandstalige pop richt. Zaterdagavond gingen ze helemaal Los op het repertoire van de Trockener Kecks.

Als laatste trad zaterdagavond Backseat Windows op.Zangeres Lara Stanisic zorgde er samen met de band voor, dat je regelmatig het idee had echt naar Anouk te luisteren.

Het geluid is al meer dan 15 jaar in handen van Anton van Hooidonk, die als de rust zelve alles in de gaten houdt en zorgt voor een perfect geluid.

Het is duidelijk de formule van Cover Box staat als een huis en dat al 23 jaar lang.

Hieronder een korte fotoslideshow en een filmpje met wat sfeerbeelden. Gefilmd met mijn fotocamera dus geen topkwaliteit geluid, maar geeft wel goed de muzikale sfeer weer.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 23 oktober 2017 - 21:58

Dat was een lekkere avond zeg, ik heb even je foto’s goed bekeken…. je filmpje beluisterd en ik heb genoten.

Love As Always
Di Mario

OT…. en als ik nou als fotograaf jou zou vragen voor die biografie? 😉

Reply
Sjoerd 24 oktober 2017 - 12:15

Going back in time…

Reply
Hans 24 oktober 2017 - 19:05

Dat is zeker uniek dat Cover Box al 23 jaar een muzikaal Leidsfeestje is.
Maar Nederpop blijft natuurlijk altijd leuk om te beluisteren. Hans

Reply
rietepietz 24 oktober 2017 - 20:13

“volwassen oudere oudere jongeren.” ik schat in zo ongeveer van mijn leeftijd? 😉

Reply
Nicky 3 november 2017 - 15:45

Haha! Die leeftijdsgroepen! 🙂
Overigens altijd erg leuk, die coverbandjes!

Reply

Plaats een reactie