Home Leiden Groen Links deelde voor de 12e keer Groene Lintjes uit aan personen en organisaties die zich inzetten voor een groenere samenleving.

Groen Links deelde voor de 12e keer Groene Lintjes uit aan personen en organisaties die zich inzetten voor een groenere samenleving.

door Emile van Aelst

12 Jaar geleden werd het eerste Groene Lintje uitgedeeld en sindsdien zijn er gelukkig heel wat personen en organisaties die zo’n lintje ontvangen hebben. Gisteren werden er weer 3 Groene Lintjes uitgedeeld. Even na vijven begon biologisch restaurant Logica vol te lopen met genomineerden.

Voor de genomineerden best wel spannend en ook leuk weer even bij te praten.

Ze smaakten goed die BBB’s, biologische bitterballen.

Groen Links raadslid Jos Olsthoorn verontschuldigde zich, dat door plotselinge komst van Jesse Klaver voor een spreekbeurt in Leiden vorige week, de uitreiking van de lintjes een week verzet werd.

Het eerste lintje ging naar Geert Crielaard die zich al jaren inzet voor meerdere groene projecten in de zijn wijk en de stad. Zo adopteerde en verzorgde hij een bedreigde boom in zijn wijk en is actief als vriend van het Singelpark Project.

Volgens Geert valt het allemaal wel mee wat hij doet, maar hij is wel heel trots op zijn Groene Lintje en riep iedereen op eens om zich heen te kijken en je in te zetten voor je omgeving.

Het volgende lintje ging naar de Stichting Duurzame Horeca. Deze stichting zet zich in voor meer duurzaamheid in de horeca en dan niet alleen bij het personeel, maar ook bij de cliënten willen zij meer begrip kweken .

De Stichting streeft er naar dat Leiden  in 2025 de duurzaamste uitgaansstad van Nederland is.

Het derde Groene Lintje ging naar Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer.

Merijn zet zich al jaren in om het gebruik en wegwerpen van plastic tegen te gaan. Zo zakte hij deze zomer op een surfboard vanuit Zwitserland de Rijn af om aandacht te vragen voor zijn actie. Momenteel stuurt hij deurwaarders naar de grote plastic- en frisdrankfabrikanten om ze duidelijk te maken waarmee ze bezig zijn.

Na afloop poseerden de terecht trotse ontvangers nog even met hun oorkondes en lintjes.

In een interview met Sleutelstad verslaggever Chris de Waard vertelde Merijn Tinga dat hij binnen 3 tot 4 maanden een doorbraak verwacht wat betreft statiegeld op plastic flessen.

Hieronder een fotoslideshow en een kort filmpje waarin Jos Olsthoorn uitlegt waarom deze mensen een lintje hebben gekregen en een reactie van de ontvangers.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 22 oktober 2017 - 16:04

Ik dacht al meteen een bekende te zien. Natuurlijk Merijn… Terecht een groen lintje.

Reply
rietepietz 22 oktober 2017 - 18:40

De plastic soup surfer is goed bezig denk ik, ik ben wel minder van het belerende vingertje klanten opvoeden en zo .

Reply
די מריו 22 oktober 2017 - 20:08

Aandacht vragen is altijd goed, mensen zijn zich niet altijd bewust wat ze doen.

Love As always
Di mario

Reply
logbankje 22 oktober 2017 - 22:45

De groene lintjes daar heeft de hele maatschappij zijn voordeel van.
Ja Merijn is de meest bekende. Hans

Reply
Yova 23 oktober 2017 - 8:17

Deze lintjes hebben goed aandacht besteed. Kinderen vinden bitterballen wel lekker. Groot gelijk. Leuke foto’s weer.

Reply
Renesmurf 23 oktober 2017 - 20:57

Laten we hopen dat de wereld er beter van wordt!

Reply
Directeur 2 november 2017 - 1:27

Citaat: Volgens Geert valt het allemaal wel mee wat hij doet. Wat moet je dan doen om voor een lintje in aanmerking te komen?

Reply

Plaats een reactie