Home Cultuur Musicalvereniging Otis druk aan het repeteren voor WellHalo benefietconcert van Pia Douwes & Friends 16 oktober in de Stadsgehoorzaal

Musicalvereniging Otis druk aan het repeteren voor WellHalo benefietconcert van Pia Douwes & Friends 16 oktober in de Stadsgehoorzaal

door Emile van Aelst

Komende maandag staat de top van Nederlandse musicalartiesten op het podium van de Stadsgehoorzaal in Leiden. Ze komen belangeloos optreden voor de WellHalo Foundation . Deze foundation probeert de bevolking in Gambia te helpen door onder andere waterputten te slaan, want schoon drinkwater is voor iedereen een eerste levensbehoefte. Op de site van WellHalo lees je er alles over. Het Leidse Musicalgezelschap Otis treedt uiteraard ook op tijdens de benefietavond. Maandagavond waren ze druk aan het repeteren van een paar nieuwe nummers op hun repertoire.

Bij deze repetitie waren ook Erick Douwes, Anneli Verhees en Bern van den Bos aanwezig. Zij spelen in de begeleidingsband van komende maandagavond.

Als ik dan toch bezig ben met namen, op het affiche staan nog veel meer indrukwekkende namen uit de muziek en musicalwereld.

Als muzikant is het natuurlijk moeilijk een hele avond stil te zitten, dus al snel speelden ze als ritmesectie mee.

Er werd voor het eerst deze avond ook het nummer ‘Ergens verderop’ gerepeteerd. Dit nummer is geschreven door Ko de Laat en gecomponeerd door Bernd van den Bos.

Wel leuk om te zien hoe zo’n nummer gerepeteerd wordt. Eerst wordt het nummer gelezen en dan per sectie ( sopranen, alten etc ) gezongen.

Bernd van den Bos speelde het nummer een keer voor en Otis viel vanzelf in.

De hele show wordt maandag geregisseerd door Jan-Eric Hulsman, daarom dat ook hij aanwezig was bij de repetitie. Hij keek kritisch, maar tevreden toe en stond versteld van de professionaliteit van Otis en de snelheid waarmee ze alles oppikten.

Honden hebben een scherp en gevoelig gehoor, het feit dat deze pup het helemaal naar zijn zin had bewijst wel hoe goed alles klonk. 🙂

Het gaat maandag een geweldige avond worden. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, wie dit niet wil missen kan via deze link nog kaarten bestellen.

Hieronder een paar foto’s en een kort filmpje van de repetitie.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 11 oktober 2017 - 7:14

Dat gaat een groot muziekfeest worden. Als ik zie hoeveel enthousiasme er nu al van sommige gezichten afstraalt.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 11 oktober 2017 - 8:06

Alweer een mooie avond daar in Leiden…

Reply
Ko de Laat 11 oktober 2017 - 9:30

Dat klinkt al zeer veelbelovend. Mooi om zo eerste indruk te krijgen van Ergens verderop (ben de tekstschrijver, Bernd van den Bos is de componist). TTT voor Otis en tot maandag.

Reply
Emile van Aelst 11 oktober 2017 - 12:34

Heb even aangepast dat jij de tekstschrijver bent Ko

Reply
Serena van Veen 11 oktober 2017 - 13:25

Ben erbij!

Reply
Hans 11 oktober 2017 - 19:44

Door dit initiatief, schijnt de zon weer over Leiden. Hans

Reply
Nicky 30 oktober 2017 - 11:38

Ik zit op mijn werk nu (het is rustig) dus ik kan niet luisteren. Maar ik geloof je meteen dat het een geweldige avond is geworden.

Reply

Plaats een reactie