Home Leiden Coming Out Day 2017. Leiden heeft een nieuw regenboog zebrapad.

Coming Out Day 2017. Leiden heeft een nieuw regenboog zebrapad.

door Emile van Aelst

Coming Out Day op 11 oktober is wereldwijd de dag dat aandacht wordt besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Vandaag is tijdens Coming Out Day 2017 het nieuwe regenboog zebrapad op de hoek van de 2e Binnenvestgracht en de Steenstraat geopend. COC bestuurslid Ivo van Spronsen, wethouder Roos van Gelderen en COC voorzitter Jan-Thijs Nieborg zijn blij dat er een nieuwe centrale plek is gevonden voor de regenboog zebra of korter gezegd de gaybra.

De vorige gaybra werd in 2015 neergelegd op de Beestenmarkt en heeft daar gelegen tot dat de Beestenmarkt werd heringericht, vandaar dat er nu een nieuw gaybrapad is gemaakt.

Het enige dat een beetje jammer is, er zijn erg fletse kleuren gebruikt en er zit geen coating overheen. Ik ben bang dat binnen enkele weken de gaybra weer overgeschilderd moet worden. Misschien dan toch maar wat fellere kleuren en een coating gebruiken.

Even proeflopen voordat de gaybra geopend wordt 🙂

Het regenboog zebrapad werd geopend door de oudere leden van het COC Leiden. Zij zijn degenen die de weg van erkenning vrij gemaakt hebben voor de huidige generatie, vandaar wel leuk ze deze veilige oversteek te laten openen.

Voormalig D66 raadslid Galith Mol diende destijds de motie in om in Leiden een regenboog zebra neer te leggen. Wel leuk om nu al voor de 2e keer een opening mee te maken. Het zal misschien niet de laatste opening zijn, want ook dit gebied gaat op termijn op de schop voor herinrichting.

Misschien wel een goed idee om de gaybra elke 2 jaar op een andere plaats te leggen zo houd je de discussie en aandacht vast.

Hieronder nog een heel korte fotoslideshow.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 12 oktober 2017 - 6:54

Ze hebben duidelijk niet van jouw kwaliteit als schilder gebruik gemaakt. Dat is jammer. Dan maar elke twee jaar een andere plek.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 12 oktober 2017 - 9:48

Ik vind het mooi gedaan, al weet ik niet of dit is opgenomen in de verkeerswet.

Reply
Sjoerd 12 oktober 2017 - 9:50

O.T. Ik reageer met mijn Email adres, maar op de een of andere manier wordt dat niet geaccepteerd

Reply
Kakel 12 oktober 2017 - 17:22

Vreemd dat ze er geen coating overheen hebben gedaan. Zoiets moeten de schilders zelf toch ook door hebben?
Het staat wel heel fleurig op straat maar met al die vrolijk uitgedoste mensen stelen je foto;s pas echt de show!

Reply
Hans 12 oktober 2017 - 17:23

De stad wordt er wel kleuriger door. Hans

Reply
rietepietz 12 oktober 2017 - 19:38

Tja, ik heb er niets mee, een zebra is zwart/wit en heeft totaal niets te maken met homoacceptatie , voor mij dan hé!

Reply
Nicky 30 oktober 2017 - 14:18

Het ziet er fleurig uit! Ik vind het alleen zo jammer dat het allemaal zo weinig helpt. Want Nederland lijkt heel tolerant maar mannen durven hier niet hand in hand te lopen. 🙁

Reply

Plaats een reactie