Home Leiden ZZ Leiden niet alleen topbasketbal, maar ook avondje uit. Eerste wedstrijd van het seizoen tegen Donar gelijk dikke winst 75-63

ZZ Leiden niet alleen topbasketbal, maar ook avondje uit. Eerste wedstrijd van het seizoen tegen Donar gelijk dikke winst 75-63

door Emile van Aelst

Een avondje basketbal bij ZZ Leiden is niet alleen een avondje topbasketbal, maar ook een avondje helemaal uit door de sfeer die er in de Vijf Meihal rondom de wedstrijden hangt. Ik had het geluk zaterdag te gast te zijn bij de seizoenspresentatie voor de pers.

We werden voor de wedstrijd ontvangen in de sfeervolle Business Lounge voor de presentatie en een uitgebreid diner. Voorzitter Marcel Verburg heette iedereen welkom en showde vol trots het Magazine 1718.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Hennie Limberger, lid Raad van Bestuur hoofdsponsor Zorg en Zekerheid.

Niet alleen een nieuw magazine, maar ook nieuwe kleding voor de spelers en  de cheerleaders.

De groen met blauwe kleding is voor de thuiswedstrijden en de groen met witte kleding is voor de uitwedstrijden.Hans van der Leek, relatiemanager van Zorg en Zekerheid kreeg een mooie foto van het team 2017-2018.

Hans ontving ook nog een ingelijst shirt. Zowel Hans als Hennie gaan komend jaar met pensioen en hopen allebei zowel voor zichzelf als voor Zorg en Zekerheid op een beker aan het eind van het seizoen.

Hoofdcoach Paul Vervaeck heeft veel vertrouwen in het komend seizoen, hij heeft een geweldig team met stuk voor stuk spelers die willen spelen en nog belangrijker willen samenspelen.

Na de presentaties en toespraken verzorgde All Class Catering een heerlijk diner met een proeverij van drie voorgerechtjes, een hoofdgerecht met diverse soorten vlees en vis en een twee heerlijke nagerechtjes.

Na het diner de hal in die voor 99% uitverkocht was.

Ik weet niet hoe het in andere steden is , maar in Leiden staat de zaal al op zijn kop tijdens de presentatie van de spelers.De eerste wedstrijd was direct al een heel belangrijke, het Groningse Donar wordt (of is het na afgelopen zaterdag werd ??)  algemeen gezien als de gedoodverfde landskampioen.

Het leuke van basketbal is het tempo waarin het spel gaat, als je even met je ogen knippert dan ziet het er al weer heel anders uit. Daarnaast is de sfeer in de hal zo geweldig en zorgen de mensen van Super Sound er voor dat het publiek continu meezingt, klapt of brult.

Verwacht van mij geen uitgebreid wedstrijdverslag dat heeft al in het Leidsch Dagblad gestaan en op de site van ZZ Leiden en……………ook Sleutelstad is dit seizoen bij vrijwel alle wedstrijden aanwezig voor verslagen, interviews en nabeschouwingen.

De breaks en de pauzes worden opgevuld met cheerleaders, showtjes van streetdancers/baltovenaars en uiteraard loopt de mascotte Tee rond.

Kan natuurlijk ook zijn dat Tee even gezellig bij je komt zitten op de tribune.

Ik belicht hier vooral het showelement en het avondje uit gevoel bij ZZ Leiden. Leiden zal Leiden niet zijn als we geen samenwerkingen zoeken met andere organisaties en mensen kansen bieden. In de pauze tussen het 2e en 3e kwart krijgen leerlingen van BplusC de mogelijkheid te laten horen of zien wat ze kunnen.

Het is toch geweldig dat je als jonge violiste in een volle sporthal mag laten horen wat je kan.

Dit zijn allemaal van die extraatjes die een avond basketbal tot een aparte belevenis maken, waar zelfs mensen die normaal niet zo snel naar sport gaan kijken toch een onvergetelijke avond hebben.

Na afloop nemen de spelers alle tijd om het publiek te bedanken en met fans op de foto te gaan.

Een van de grote helden is natuurlijk Worthy de Jong die weer terug is bij ZZ Leiden.

Natuurlijk komt ook de pers na afloop uitgebreid aan bod. Sleutelstad verslaggevers Rolf Marcelis en Reanne van Cleef maakten opnames voor het nieuwe Sleutelstad (nu nog internet) tv programma Topsport Leiden in opdracht van de organisatie Topsport Leiden.

Hoofdcoach Paul Vervaeck was natuurlijk heel blij met de grote winst van 75-63 tegen Donar.

Als iedereen na afloop lekker in de kantine of de business lounge zit wordt er in de zaal nog keihard gewerkt door de vele medewerkers en vrijwilligers. De zaal moet natuurlijk worden schoongemaakt.

Een heel grote en tijdrovende klus is het opruimen van de vloer. Voor elke wedstrijd moet de vloer worden gelegd en na de wedstrijd weer opgeruimd worden. Bij de eerste wedstrijd is dit extra veel werk omdat de nieuwe stickers eerst nog op de naden moeten worden gesneden.

’s Morgens begonnen en ’s avonds laat na de wedstrijd nog aan het werk en dan toch nog blijven lachen. Je doet het voor de club en misschien dat dit ZZ Leiden wel zo uniek maakt.

Hieronder een hele korte fotoslideshow en een filmpje waarin de sfeer duidelijk zichtbaar is.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 10 oktober 2017 - 6:51

Ik neem aan dat over die cheerleaders binnenkort nog wel een logje komt. Ik vond dit een beetje karig en ik denk zij zelf ook wel 🙂

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 10 oktober 2017 - 12:31

Ik lees het al, het gaat overal hetzelfde toe. Ik kwam voorheen wel vaker in Weert. Daar was het ook genieten in de Business Lounge om er daarna een feest van te maken.

Reply
rietepietz 10 oktober 2017 - 19:00

Nee hoor, ik verwacht geen verslag van de wedstrijd.Ik weet gewoon helemaal niéts van sport dus dan is zo’n verlag als parels voor de zwijnen.

Reply
Hans 10 oktober 2017 - 19:17

Inspanning en ontspanning op de sportvloer.
Inderdaad een klus om logo’s te verwijderen. Hans

Reply

Plaats een reactie