Home 3 October/Leids Ontzet De taptoe lekker zwaaien naar elkaar.

De taptoe lekker zwaaien naar elkaar.

door Emile van Aelst

De Taptoe is voor Leidenaren een niet te missen onderdeel van 3 October. Inwoners die hier niet opgegroeid zijn of geen kinderen hebben snappen er weinig van en vinden het vaak maar een rommeltje. Juist dat ‘rommeltje’ of beter gezegd dat spontane vrolijke feest van herkenning maakt de taptoe zo uniek.

De Taptoe is een eerbetoon aan Prins Willem van Oranje, Pieter van der Werf, Jan van Hout, Jan van der Does en Louis Boisot. Mannen die een grote rol hebben gespeeld bij de bevrijding van Leiden in 1574.

Voorafgegaan door het bestuur en een aantal commissarissen van de 3 October Vereeniging komen alle Leidse verenigingen langs.

Het is echt de ene helft van Leiden kijkt naar de andere helft, want iedereen ziet wel bekenden langs de kant of in de Taptoe zoals familie, vrienden, klas- of studiegenoten. en noem maar op.

En ook al zie je even geen bekenden dan denk je terug aan je jeugd en op welke verenigingen je zelf allemaal hebt gezeten.

Het is voor kinderen altijd heel spannend en leuk om mee te lopen in de Taptoe en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Voor deze Trigon korfbalspelertjes in was het wel heel spannend zo in het donker met al dat publiek.

D

De Teakwondo Vereniging Leiden van Gerard van der Berg bracht een eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden Aad van der Luit.

Anna Ramirez zat bij Aad van der Luit op judoles en wilde als kleuter al Judojuf worden. Dankzij Aad van der Luit is haar droom uitgekomen en heeft ze nu een van de grootste judoscholen van Leiden. Als eerbetoon aan Aad liepen al haar leerlingen met rouwbanden.

Drum en fanfarekorps FBL liep voor de laatste avond in deze uniformen, op 3 oktober liepen ze in de optocht in hun nieuwe uniformen.

Er zijn mensen die wachten op ijs. Geen probleem de ijsbaan is afgelopen zaterdag weer geopend.

Ik kan natuurlijk nog tientallen of 200 foto’s van de taptoe plaatsen, maar het is gewoon makkelijker en leuker om het filmpje hieronder te zien. Daar komt in een filmpje en fotoslideshow alles langs.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 4 oktober 2017 - 20:46

Ik kan alleen maar zeggen: lalala Leiden…

Reply
די מריו 4 oktober 2017 - 21:01

Het is elk jaar weer genieten van je fotoreportages. Ik kan me voorstellen dat je Leiden geweldig vind.

Love As alwyas
Di mario

Reply
Nessy Shepherd 4 oktober 2017 - 21:10

Mooi! 🙂

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:39

Dat eerbetoon is mooi (de rest ook, hoor)

Reply

Plaats een reactie