Home 3 October/Leids Ontzet Gezellige sfeer in de stad na de Taptoe, ennuhhhh best wel druk voor een maandagavondje

Gezellige sfeer in de stad na de Taptoe, ennuhhhh best wel druk voor een maandagavondje

door Emile van Aelst

De sfeer in de stad na de Taptoe was weer geweldig. 2 Oktober is voor de Leienaren DE stapavond voordat het feest de volgende ochtend gewoon verder gaat. Direct na de Taptoe liep het overal vol en een uurtje later was er bijna geen doorkomen meer aan in de stad. Ik begon bij het Praethuys, waar het 5 minuten na de Taptoe ook al knap druk was.

Een gezellige Nederlandstalige coverband bracht al snel de goede stemming erin.

Het werd een kwestie van een rondje stad lopen om her en der wat sfeer te proeven. Ik had Marc, een vriend uit Eindhoven, op bezoek die helemaal gek van Leiden is, maar nog geen 3 October had gevierd. Dan wil je hem zoveel mogelijk laten zien en kan je natuurlijk niet om Rubbere Henkie heen.

We waren duidelijk niet de enigen die het wilden zien.

Waar je ook keek was het druk.

Volgens mij zijn ze ’s middags al gaan zitten om er zeker van te zijn dat ze ’s avonds een plekkie hadden bij Café van Hout.

Op weg naar de Tregter liepen we langs Jochem Myjer. Heeee Glibberrr maak even een foto van mij met Brigitte Kaandorp. Heerlijk die omgedraaide wereld in Leiden.

Marc dacht nou ja, loop je ergens kom je zomaar Jochem Myjer en Britte Kaandorp tegen die naar de Taptoe hebben staan kijken. Even een bewijsje dat hij er echt bij was.

En ja hoor daar is hij weer het (bijna) jaarlijkse fotootje met minister Melanie Schultz van Haegen en dat is dan in feite weer de baas van Marc. Je ziet het je komt in Leiden iedereen tegen.

Vroeger had je de man met het aapje, nu de man met het hondje. 🙂

Bij de Tregter genoot Barry Badpak nog even van een biertje voor hij even later twee optredens achter elkaar moest geven bij café Schommelen en op de Koornbeurs.

Binnen speelde zoals elk jaar de Plopsband. Ik hoorde dat ze er mee gaan stoppen, dan maar gewoon elk jaar een reünie concert ervan maken in de Tregter 🙂

Even snel van kroeg naar kroeg lopen is er niet bij, je komt overal wel weer bekenden tegen.

Op weg naar café L’ Espérance kwamen weD66 2e kamerlid Paul van Meenen tegen die samen met een oud buurmeisje op stap was. Even aan Marc en de buurvrouw uitgelegd hoe Paul en ik elkaar hebben leren door het protest tegen de Rijn Gouwelijn destijds. Oeps….ook dat behoort al weer tot Marc zijn werk, maar hij begreep dat het wel zonde zou zijn die lijn door het oude centrum 🙂

Bij L’ Espérance zag ik dat ik niet de enige was met bezoek van buiten, ook Henny en Nel hadden vrienden van buiten Leiden over.

Dat het hier ook weer stampend vol en gezellig was hoef ik niet te vertellen natuurlijk.

Tijd gaat snel en even na eenen was ik alweer een redelijk eind op weg naar huis. De kermis draaide nog op volle toeren maar sloeg ik toch maar even over.

Ik liep nog even bij Fred en Joke van café De Pomerans binnen voor een afzakkertje.

Heerlijk dat het nog bestaat zo’n café waar de artiest gewoon op het biljart optreedt.

Het was bijna 2 uur en ik vond het welletjes, moest ook nog foto’s uitzoeken en om 7 uur weer bij de reveilll-je zijn. Hieronder een sfeerfilmpje en een korte fotoslideshow.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Leienaar 4 oktober 2017 - 22:53

Ja was een mooie avond. Alleen errrugg jammer dat het niet regende tijdens de taptoe. Dat hoort er toch ook zeker bij.

Reply
logbankje 5 oktober 2017 - 16:53

voor een maandagavondje was er best veel volk op de been.
Een foto van Jochem Myjer en Brigitte Kaandorp maakt het helemaal af.
Maar deze avond is helemaal af. Hans

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:43

Da’s best druk, inderdaad. 🙂

Reply

Plaats een reactie