Home 3 October/Leids Ontzet Haring & Corenwyn Gala, mooiste gala van Leiden

Haring & Corenwyn Gala, mooiste gala van Leiden

door Emile van Aelst

Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd en plaats om hier een verslag over te schrijven en dacht ik wacht er even mee tot na 3 oktober. Ik kreeg gisteren en vandaag al diverse vragen wanneer het verslag online komt, vandaar toch maar even heel kort een verslag. Voor het 27e jaar werd vrijdag het Haring & Corenwyn Gala georganiseerd. Het gala werd ooit bedacht door makelaar Menno Smitsloo. Na 20 jaar stopte hij er mee en werd het gala voortgezet door de ‘Stichting tot Behoud van de Internationale Viering en Herdenking van het Ontzet van Leiden’. Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomt met heerlijke bubbels.

We zeggen altijd Leiden is geen stad, maar een groot dorp. Dat heeft natuurlijk wel zijn voordelen, zoals bijvoorbeeld dat vaak de benadering veel persoonlijker is en dat zie je dan ook terug bij het gala waar iedereen persoonlijk welkom werd geheten door het bestuur van de 3 October Vereeniging.

Het is altijd een mooi gezicht hoe iedereen zich mooi en feestelijk aangekleed heeft, zoals bijvoorbeeld burgemeester Henri Lenferink en zijn vrouw Bianca Engelberts.

Jort Kelder keek goedkeurend naar de kleding van Claas Griffioen en Simon Dubbelaar. Twee mensen, die ondanks dat het pas oktober is, alweer druk met de kerst bezig zijn. Claas met de kerstpakketten en Simon met de grote X-Mas Tattoo.

Naast alle culinaire hoogtepunten van de avond hoort een haringkraam er natuurlijk ook bij.

Bij binnenkomst speelde de jazzband The Swing Society.

Een van de hoogtepunten is altijd de haute couture show.

Dit jaar een mooie show van Jan Taminiau met veel draagbare en aparte creaties.

In het filmpje hieronder een korte fotoslideshow en filmpje van de haute couture show.

Na de modeshow speelde de swing society nog even door en werd de vloer en het podium snel leeggemaakt voor een mooie dansact van De Dutch Don’t Dance Devision.

Ze brachten 2 mooie en heel verschillende dansshows.

Ik was dit jaar uiteraard weer met Sleutelstad verslaggeefster Reanne van Kleef. We zijn even vergeten zelf samen op de foto te gaan.  Gelukkig wel een foto waar ze met Mach van Oerle en zangers Emma Brown op staat.

Vorig jaar kreeg ik de vraag of ik zelf ook in smoking loop. Natuurlijk anders zou je je totaal niet op je gemak voelen.Het gala werd afgesloten met een optreden van de Boston Tea Party.

Hieronder een fotoslideshow en sfeerfilmpje van het Haring & Corenwyn Gala.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 2 oktober 2017 - 14:26

Zien en gezien worden is het devies…

Reply
rietepietz 2 oktober 2017 - 16:36

Ik zag er wel wat aardige jurkjes bij in die modeshow, helaas natuurlijk niet in mijn maat anders had ik wel even naast je willen lopen nu je als heer vermomd was;-) Maar het staat je !

Reply
די מריו 2 oktober 2017 - 18:52

Ik moet zeggen LG…. je foto’s zijn deze serie schitterend. Er zitten plaatjes tussen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:26

Sjiek, zeg! Jij ook, LG.

Reply

Plaats een reactie