Home 3 October/Leids Ontzet Minikoraal blijft een van de leukste evenementen. 3500 Schoolkinderen, K&G3, burgemeester Van der Werf en Jochem Myjer maakten er weer één groot feest van

Minikoraal blijft een van de leukste evenementen. 3500 Schoolkinderen, K&G3, burgemeester Van der Werf en Jochem Myjer maakten er weer één groot feest van

door Emile van Aelst

Het blijft een geweldig evenement, 3500 schoolkinderen die oud Hollandse liederen zingen afgewisseld met speciaal voor het Minikoraal geschreven Leidse nummers en natuurlijk La La La Leiden van Jochem Myjer. Leidse schoolkinderen hoef je geen Wilhelmus meer te leren die leren ze als 7- en 8e groepers bij het Minikoraal. Het werd weer een groot meezingfeest.

Natuurlijk onder leiding van burgemeester Van der Werf die hiervoor vanmiddag even van zijn sokkel af kwam.

Vanaf 12 uur kwamen de eerste klassen met schoolkinderen aan op het terrein van Korfbalvereniging Trigon.

Vanwege de bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt moest er een tijdelijke nieuwe locatie worden gevonden en dat is in Leiden niet makkelijk. Nadat verschillende locaties door protesten uit de buurtverenigingen waren afgevallen werd gekozen voor het terrein van Trigon.

Precies groot genoeg voor 3500 schoolkinderen. Op last van brandweer, politie en algemene veiligheidseisen was 3500 het maximum in verband met vluchtwegen etc bij calamiteiten. Hierdoor was er helaas geen plaats voor ouders, opa’s en oma’s. Iemand vroeg mij, waarom splitsen ze het dan niet helft ouders helft kinderen. Ik denk dat dat persoon het niet helemaal begrepen heeft wat het Minikoraal inhoudt. Vanaf de Cronesteynkade konden ze het in elk geval wel horen.

Burgemeester Van der Werf was voor het 25e jaar van zijn sokkel gekomen om met de kinderen de oude en nieuwe liederen over het Leids Ontzet te zingen.

Hij werd hierbij zoals elk jaar geholpen door het orkest van K&G3 en Anneleen, Anne-Fleur en Lizette.

De kinderen hebben vaak al weken op school geoefend, maar toch handig de teksten nog even door te nemen.

Het Minikoraal is een grote meezinghappening waar tegelijkertijd een stukje historisch besef wordt meegegeven. Op deze manier betrek je kinderen al heel vroeg bij het Feest der Feesten.

Het is mooi om die kinderen te zien genieten van het Minikoraal en er wordt al weken van te voren op school naar uitgekeken.

Tijdens het Geuzenlied kwamen er opeens Geuzen het plein op lopen.

Er is weer een nieuw, speciaal voor kinderen, 3 Octoberlied. Het duo Rood en Wit kwam het samen met de drumband FBL laten horen. Ondanks dat het een nieuw lied is werd het toch al behoorlijk meegezongen.

Behalve de vaderlandse en Leidse koraalliederen is natuurlijk nog een heel bekend Leids lied. Inderdaad La La La Leiden van Jochem Myjer. Als ras Leidenaar had Jochem ondanks alle drukte uiteraard tijd vrij gemaakt om het nummer te komen zingen met de kinderen.

Je hoort mij natuurlijk niets zeggen over chauvinistische Leidse schoolkinderen, maar als je deze foto ziet tijdens het nummer La La La Leiden dan hoef ik niets meer te zeggen.

Het is natuurlijk een prachtig gezicht en heel wat juffen en meesters deelden het even snel op social media.

Voordat er afgesloten werd met ‘Leiden stad van mijn hart’ en het ‘Wilhelmus’ kregen de aanwezige burgemeester van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest een kristallen Van der Werf beeldje. Maandag wordt dit beeldje ook bij alle deelnemende scholen bezorgd.

Tja en dan is het alweer tijd om afscheid te nemen, tot volgend jaar bij het Minikoraal.

Ik heb het filmpje en de fotoslideshow gesplitst, hieronder eerst de fotoslideshow.

Wil je het in echt zien en horen bekijk dat de samenvatting het filmpje.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Nico Rijsbergen 30 september 2017 - 13:41

Was weer erg leuk ?

Reply
rietepietz 30 september 2017 - 14:29

Fantástisch en héél bijzonder! En gelukkig is dit een evenement waarvoor ze niet in de rij hoeven te staan;-)

Reply
Sjoerd 30 september 2017 - 17:28

Ik heb het hier al eerder gezegd, la la la Leiden wordt het nieuwe Leidse Volkslied… Mooie happening daar.

Reply
Leienaar 1 oktober 2017 - 13:38

Emile, er wordt nog steeds een groot deel van de foto’s op je nieuwe site niet weergegeven op mijn pc. Als ik erop klik worden ze wel weergegeven, maar in het overzicht en in de blog zelf blijven ze wit. Op de oude site ging dit altijd goed. Is hier iets aan te doen?

Reply
די מריו 1 oktober 2017 - 18:20

Soms wil het weleens helpen als je je cookies en je geschiedenis wist.

Reply
די מריו 1 oktober 2017 - 18:18

Ik heb vandaag met Yaron ook nog het wilhelmus gezongen, maar dat kwam door Max. En als Nederlandse meezinger hadden we Hand in Hand.. 😉 Hier zingt de jeugd ook zie je. Gisteren nog met Joke gesproken in Utreg… ze kwam uit Leiden, dus ik zeg, je bent een glibbert…. moest ze wel lachen.. maar ze kende jou nog niet.. ik heb de url maar even doorgegeven.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 20 oktober 2017 - 22:21

Wat leuk! Ze hadden er zin in!

Reply

Plaats een reactie