Home 3 October/Leids Ontzet Lange rij 3 October Vereenigingsleden in de rij voor gratis kaarten seniorenvoorstelling met Jan Keizer en Annie Schilder

Lange rij 3 October Vereenigingsleden in de rij voor gratis kaarten seniorenvoorstelling met Jan Keizer en Annie Schilder

door Emile van Aelst

Grote drukte maandagmorgen op de Breestraat. Menig voorbij fietsende student of scholier dacht, wat is hier nu aan de hand. Voor veel Leidenaren is het een vertrouwd beeld, maandagmorgen was de kaartuitgifte voor de seniorenvoorstelling van de 3 October Vereeniging op zondag 1 oktober. Het was de eerste van 4 traditionele rijen wachtenden de komende weken. We krijgen nog de rijen bij het inschrijven en ophalen Haring&Wittebrood en de Hutspotmaaltijd. 🙂

De kaartuitgifte begon om 11 uur, maar om half acht ’s morgens stonden de eerste gegadigden al voor de deur van de Stadsgehoorzaal.

Vanaf 10 uur mochten er vast mensen naar binnen en werden er nummertjes uitgedeeld, binnen enkele minuten stond het 3 October Servicepunt propvol.

De gratis kaarten zijn voor leden van de 3 October Vereeniging, voor een aantal mensen een goede aanleiding om zich direct in te schrijven als lid of hun gegevens aan te passen.

Het zijn in aanloop naar het Feest der Feesten drukke weken voor de dames van de Commissie Evenementen en het Servicepunt.

Het was zoals elk jaar weer superdruk en je kon hoe dan ook niet zeggen: er kwam geen hond op af.

Klokslag 11 uur heette Commissie voorzitter Bettina van Klaveren iedereen welkom en legde nog een keer uit hoe en een ander in zijn werk ging om een zo eerlijk mogelijke kaartuitgifte te hebben.

Nummer één had niet voor niets zo lang staan wachten. Ze had als eerste de keuze uit ruim 800 plaatsen waar ze kon gaan zitten.

In een mum van tijd zijn de kaarten weggegeven, het voordeel van vroeg zijn is dat je nog ruime keuze van plaatsen hebt en ook bij elkaar kan zitten.

Al snel wordt het puzzelen en rekenen om aan de vraag te kunnen voldoen.

Uiteraard zijn er speciale plekken voor rolstoelen gereserveerd en wel zo makkelijk om ze zoveel mogelijk tegelijkertijd in te schrijven, daarom stond de gang zo nu dan vol met rolstoelen.

In de hal had Bettina de dankbare taak om de nummers die verder mochten om te roepen. Regelmatig hoorde je vanuit de wachtenden de kreet Bingooooo.

Eigenlijk hadden ze al die valse bingo-roepers een liedje moeten laten zingen, dat had het wachten nog veel leuker gemaakt, alhoewel nu ook de stemming er al goed in zat hoor.

Vanaf nummer 200 nam bestuurslid Guido Marchena het omroepen even over.

Het 3 October Servicepunt had het druk met de verkoop van allerlei 3 October artikelen en gaven ook kaarten uit voor het (ook al) gratis klassieke concert op zondagavond 1 oktober in de Stadsgehoorzaal.

Iedereen met een nummertje was verzekerd van een kaartje, alhoewel het wel even wachter was voor je aan de beurt was. Er waren mensen die met mooi weer vertrokken waren en door de stromende regen terug moesten naar huis. 🙂 Buiten sprak ik Gösta van de Rijnsons die een kaartje voor zijn moeder ging halen. Heee uhh Glibber nu ik je toch zie, zeg even dat de mensen na het seniorenfeest direct door kunnen naar mijn Pre-Octoberparty bij Theehuis de Leidse Hout. Ik wacht wel even met de polonaise tot ze er zijn. 🙂

Hieronder nog een kort filmpje van de kaartuitgifte.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 20 september 2017 - 4:48

In Leiden hebben ze het wachten tot kunst verheven, dat kan haast niet anders. Als ik zie hoe geduldig er elk jaar weer lange rijen staan. En dan gewoon vrijwillig.

Love As Always
Di Mario

OT.. ik weet het van die link, de url aanpassen in wordpress is nog niet zo makkelijk. Misschien kijk ik er na mijn vakantie nog wel een keer na.. 😉

Reply
rietepietz 20 september 2017 - 14:23

En jij wacht weer braaf mee, niets voor mij die wachtrijen maar in woon dan ook niet in Leiden dus ik weet niet beter. 😉

Reply
Sjoerd 20 september 2017 - 14:54

Miljaar zeg wat een rij, daar kun je onderhand een dag voor uitrekken…

Reply
Helen Pouw 24 september 2017 - 20:26

Leidse reünie wat er komt is leuk maar in de pauze oude buurtjes tegenkomen maakt het al een feest.

Reply

Plaats een reactie