Home Muziek Orange Cloud, Axis Purple, Catapult, Monotones, Rubberen Robbie ooohhh je bedoelt The Quartles

Orange Cloud, Axis Purple, Catapult, Monotones, Rubberen Robbie ooohhh je bedoelt The Quartles

door Emile van Aelst

Er waren zondagmiddag opvallend veel Leidenaren bij het optreden van The Quartles in ‘De Oude School’ in Warmond en ze hadden ook nog de overeenkomst allemaal rondom of ruim boven de 60 te zijn.

Waarom al die iets oudere Leidenaren in Warmond, wie even nadenkt snapt het gelijk. Eind zestiger jaren hadden we in Leiden veel bandjes, zoals bijvoorbeeld Page 14, Spirit of St Louis, White Rabbit en Axis Purple. De jongens achter Axis Purple werden later landelijk bekend als onder andere Catapult, The Monotones en Rubberen Robbie. Muziek kan je voor je brood of je hobby maken, maar een ding is bij elke muzikant hetzelfde, hij wil spelen.

Nadat Aart Mol, Erwin van Prehn en Geertjan Hessing in het verleden uitstapjes hadden gemaakt naar de Pubband en Bazooka Joe zijn ze nu weer samen in de oude bezetting, aangevuld met Ruud Nieuwenhuizen die ook al in vele bands zijn sporen heeft verdiend, waaronder de Pubband.

De naam The Quartles is niet zomaar gekozen. Vroeger werd er nooit aan gehoorbescherming gedaan en moest alle muziek loeihard staan. Na 50 jaar muziek maken gaan je oren dan toch een beetje tegenspelen en heb je de kans zo doof als een ……… inderdaad kwartel te worden.

Ze mogen dan een paar jaar ouder geworden zijn en de stemmen misschien iets minder hard en rauw, muzikaal zit het nog perfect in elkaar.

Geertjan drumt er nog steeds lekker op los, of de tijd niet stil heeft gestaan.

Aan Aart Mol en Erwin van Prehn kan je ook merken dat ze nooit gestopt zijn met spelen en de techniek er nooit uitgaat, hooguit (voor zover mogelijk) alleen nog maar vooruit gaat.

De meeste Leidenaren in het publiek kennen de band al sinds hun tienerjaren uit de tijd van de buurthuizen en Kreatief ( nu Gebr.de Nobel).

Je kon ook nu weer duidelijk stellen jong en oud genoot.

Dries van der Laan, de eerste Rubberen Robbie, zong ook nog even mee. Geen nummers van Rubberen Robbie, maar nummers uit de Axis Purple tijd toen Dries ook al zanger van de band was.

Mondharmonica spelen verleer je ook nooit.

Het was echt een middagje van oude tijden herleven en leuk iedereen weer eens bij elkaar te zien.

Helaas treden ze niet zo vaak op, maar wat mij betreft mogen The Quartles best vaker op gaan treden, is toch elke keer een soort nostalgisch feestje.

Mamaaaaaa, ik wil ook een gitaarrrrrrrrr.

Ook na het optreden bleef er nog lang gezellig nagepraat worden op het plein.

Hieronder een korte fotoslideshow en filmpje van een gezellige muzikale zondagmiddag.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7O_bcezGeBI[/embedyt]

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 18 september 2017 - 19:42

lijkt me heel leuk zo’n reünie van 60 plussers, dat worden er ook steeds minder…

Reply
rietepietz 19 september 2017 - 13:06

De heren hadden er zin in! De namen zeggen me niet heel veel, behalve rubberen Robbie natuurlijk.

Reply

Plaats een reactie