Home Leiden Winkelpersoneel applaudisseert voor publiek bij opening Hudsons Bay Leiden.

Winkelpersoneel applaudisseert voor publiek bij opening Hudsons Bay Leiden.

door Emile van Aelst

Nadat ik gisteren uitgebreid had geschreven over de perspreview bij Hudsons Bay was ik eigenlijk niet van plan vandaag op mijn site aandacht aan de opening te besteden. Uiteraard ging ik wel foto’s maken voor Sleutelstad. Ondanks dat we het geweldig vinden dat het gat van V&D weer is opgevuld en er weer leven is in het grote pand, zijn wij Leidenaren ook weer niet zo om in groten getale uren van te voren voor de deur te gaan staan. De meesten kwamen gewoon tegen dat het pand geopend werd om 11 uur aanlopen, daarnaast is de grote feestelijke opening op 21 september.Toch schrijf ik een stukje over de opening omdat die toch wel apart en indrukwekkend was.

Gisteren maakte Hudsons Bay al een positieve indruk door te vertellen dat ze op 3 oktober, de grote feestdag van Leiden, net zoals elke echte Leidse winkel of bedrijf gesloten zijn. Vandaag maakten ze (op mij) weer een goede indruk. Op het moment dat het publiek naar binnen kwam stond het personeel te applaudisseren, dat had toch wel wat, zoals ook in het filmpje onderaan te zien is.

Gelukkig werd het tegen elven droog en kwamen het publiek en pers richting Hudsons Bay.

Met deze herfsttemperaturen ging een gratis kopje koffie er bij de wachtenden wel in.

Met een enorme gouden schaar werd om 11 uur het pand geopend.

Waar ze opeens vandaan kwamen is mij een raadsel, maar terwijl het personeel applaudisseerde stroomde een lange stoet publiek de winkel binnen.

Hans Genotte werkt tegenwoordig voor het Centrum Management, maar was de laatste bedrijfsleider van V&D Leiden. Hij stond er versteld van hoe er in korte tijd gewoon een totaal nieuwe winkel is gebouwd. Het werd ook een soort reünie, want een aantal oud V&D collega’s heeft een plek gevonden bij Hudsons Bay.

Mijn buurman heeft ook zo’n schort, maar die is timmerman. Duidelijk multi-functioneel die schorten. 🙂

Ik had gisteren het hele pand al uitgebreid bekeken, de zon brak door en ik had trek in koffie. Redenen genoeg om even bij restaurant La Place op de bovenste verdieping binnen te lopen.

Dit had ik wel gemist even een kopje koffie op het terras van La Place.

Lekker genieten van het uitzicht over Leiden.

De lege etalages op de Aalmarkt zijn weer gevuld en hebben weer kleur.

Op het moment dat V&D failliet ging was Leiden, na ruim 25 jaar discussieren, bezig met het realiseren van het Aalmarktplan, dat een impuls voor het Leidse winkelaanbod moet zijn. Precies op het moment dat Hudsons Bay opent loopt ook de realisatie van het Aalmarktplan en de nieuwe Catherinasteeg ten einde.

Van 9 t/m 12 november wordt tijdens een vierdaags festival het nieuwe Leidse winkelrondje en de opening van de Catharinasteeg gevierd.

Ook de Breestraat ziet er gelijk weer een stuk aangenamer uit nu het grote donkere V&D gat weer gevuld is.

Leiden laat duidelijk de crisisjaren achter zich en richt zich op een bloeiende toekomst.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie