Home 3 October/Leids Ontzet Rik Kamps beoogd nieuwe voorzitter 3 october vereniging

Rik Kamps beoogd nieuwe voorzitter 3 october vereniging

door Emile van Aelst

Rik Kamps is de beoogd nieuwe voorzitter van de 3 October Vereeniging. Het is de bedoeling dat hij in mei 2018 huidig voorzitter Michiel Zonnevylle zal opvolgen. Eerst maakt hij een ronde langs commissarissen, vrijwilligers en aan de vereniging verbonden organisaties om in gesprek te gaan over de 3 October Vereeniging en zijn beoogd voorzitterschap. Kamps is sinds dertien jaar betrokken bij Leidens Ontzet als bestuurslid: nu als voorzitter van de commissie Herdenking, eerder als voorzitter van de Evenementencommissie.

Michiel Zonnevylle maakte eerder bekend dat hij in 2018 de voorzittershamer zal doorgeven. Daarom zocht afgelopen tijd een selectiecommissie naar een nieuwe voorzitter voor de
3 October Vereeniging. Na een intensieve periode, waarbij de commissie keek naar kandidaten binnen en buiten de vereniging, werd unaniem gekozen voor Rik Kamps.
‘Rik heeft zich binnen en buiten de vereniging bewezen als een echte organisator en kent de 3 October Vereeniging door en door. Dat maakt hem de beste kandidaat om Michiel op te volgen’, aldus de selectiecommissie.

Het bestuur maakte het nieuws dinsdag 12 september bekend tijdens de Commissarissenavond waarop bestuur en commissarissen vooruitkijken naar het komende Feest der Feesten. Huidig voorzitter Michiel Zonnevylle zal de komende viering voor de laatste keer optreden als voorzitter van de vereniging. Het is de bedoeling dat op de Algemene Ledenvergadering in mei de wissel zal plaatsvinden.
Zonnevylle is blij met zijn opvolger: ‘Ik heb heel veel vertrouwen in Rik. Ik ken hem als een doortastende persoonlijkheid. Hij is in staat mensen met elkaar te verbinden en heeft een enorme drive voor ons 3 oktoberfeest! Ik heb er alle vertrouwen in dat hij veel draagvlak zal vinden voor zijn voorzitterschap en zijn ideeën voor de toekomst van de 3 October Vereeniging.’
Kamps, geboren in 1963, is als notaris-bestuurder verbonden aan Teekens Karstens advocaten en notarissen te Leiden. Bestuurlijke ervaring deed hij op bij tal van andere organisaties, zowel in de profit als non-profit sector, zoals de BV Leiden, Stichting Ondernemersfonds Leiden en Stichting de Vrienden van de Pieterskerk.

Rik heeft veel zin in zijn nieuwe functie: ‘Op mijn werk ontmoette ik Jan Karstens, die meer dan 25 jaar secretaris van de 3 October Vereeniging was. Door hem leerde ik Leidens Ontzet nóg beter kennen en raakte ik al snel besmet met het 3 oktobervirus. De afgelopen jaren heb ik ervan genoten om als bestuurslid het feest te mogen organiseren. Ik heb veel zin om komende tijd in gesprek te gaan met commissarissen, vrijwilligers en onze stakeholders over mijn plannen voor de 3 October Vereeniging.’

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie