Home Leiden Hudsons Bay Leiden gaat dinsdag 12 september open, en is als echt Leids bedrijf op 3 oktober gesloten.

Hudsons Bay Leiden gaat dinsdag 12 september open, en is als echt Leids bedrijf op 3 oktober gesloten.

door Emile van Aelst

Hudsons Bay is bezig deze weken in Nederland de eerste 10 filialen te openen, vaak in voormalige V&D panden. Dinsdag gaat het filiaal in Leiden open en hebben we gelukkig niet al te lang tegen een leeg V&D pand aan hoeven kijken.De etalageruiten zijn nog afgeplakt, maar morgenochtend om 11uur kan iedereen naar binnen kijken en gaan shoppen.

Vanmorgen mocht ik tijdens een perspreview rondkijken en kregen we alle uitleg over Hudson’s Bay en haar visie op het nieuwe shoppen.Wat direct opviel was de lichte en ruime uitstraling in het pand. Als morgen de etalages open zijn dan heb je vanaf hier een prachtig zicht op de Aalmarkt en de Maarsmansteeg.

Vol trots liet storemanager Benjamin Heij ons het warenhuis zien. Benjamin is geen onbekende in de retail, hij heeft al jaren in de retail gewerkt waaronder bij de ANWB en V&D.

Op de begane grond behalve een gigantisch grote schoenenafdeling ook cosmetica met alle grote merken en ook deze afdeling ruim en licht opgezet.

Er komt op de cosmetica-afdeling ook een soort schoonheidssalon. Er werd vanmorgen nog hard gewerkt om deze ruimte op tijd klaar te krijgen.

Personeel kreeg nog enkele laatste instructies of uitleg.

Bij veel afdelingen werden de laatste zaken doorgenomen voordat dinsdag de deuren openen.

Op diverse plekken in het pand zijn ruime stoelen neergezet zodat de klant even kan gaan zitten tijdens het winkelen.

Hudsons Bay heeft het hele pand opnieuw ingericht, maar wel de oude ornamenten bewaard zoals hier beneden het plafond en glas in lood van de vroegere ‘heerenloge’ van restaurant ‘De vergulde Turk’.

Als je vanaf de Breestraatkant naar de Aalmarkt kijkt, zie je ook weer hoe ruim en licht alles ingedeeld is.

Wie verwacht er nu chips en plantjes tussen de schoenen, cosmetica en de tassen. Al snel bleek dat door het hele pand op alle verdiepingen zo nu en dan artikelen staan die je niet bij elkaar zou verwachten. Dit maakt het winkelen wel verrassend.

Op de eerste verdieping is de damesafdeling ook weer ruim en heeft een warme sfeer.

Heel apart en van deze tijd is de click en shopruimte. Uiteraard kan je artikelen via internet bestellen, maar je kan dat ook vanuit de winkel doen. Stel een artikel is niet in je maat in de winkel dan kijk je even op een van de laptops of hij nog wel via internet voorradig is. Nog een leuk idee je bent aan het shoppen en hebt geen zin te zoeken of een bepaald artikel verkocht wordt, dan kijk je even op internet of het in de collectie zit.

Op alle verdiepingen blijf je daglicht zien door de vele ramen van het pand.

Ook op de herenafdeling ruime wandelpaden.

En ook weer zitjes om even bij te komen of een praatje te maken met die kennissen die je net tegenkwam.

Je moet niet raar staan te kijken als je op bijvoorbeeld zaterdag een model ziet rondrijden in een botsautootje. Wie weet nodigt ze je uit om je krachten te laten zien op de boksbal en daarmee een gratis boxershort te winnen.

Op de derde etage staat keukengerei gewoon naast de bedden en matrassen.

Ik vind het een mooie manier van je artikelen onder de aandacht brengen. Bij een grote Zweedse meubeltent en veel tuincentra ben je verplicht als je alleen voor een simpel artikel komt de hele tent door te lopen om alle artikelen te zien. Hier zie je zonder verplichting en heel verrassend toch artikelen die niets met je geplande aankoop te maken hebben.

Achter de bedden kom je bijvoorbeeld opeens op de kinderafdeling waar je zowel kleding als speelgoed vindt. Geen spiraal met ringetjes, maar een tafel met tablets om je kinderen even zoet te houden.

Op de vierde etage onder andere glaswerk en het restaurant van La Place.

Natuurlijk is het dakterras gebleven zodat je tijdens een lunch of kopje koffie kan genieten van het uitzicht over Leiden. Op het dakterras vertelde storemanager Bejamin Heij dat Hudsons Bay dan wel geen Leidse producten verkoopt, maar wel een Leidse winkel wil zijn. Na zo’n opmerking stellen we natuurlijk gelijk de hamvraag: wat doen jullie met 3 oktober??? Dan zijn we dicht kwam er zonder twijfelen uit.

Nog voordat de winkel open is hebben ze door dicht te zijn op 3 oktober al laten zien met recht een echte Leidse winkel te willen zijn. Ik denk dat Hudsons Bay nog wel eens een mooie tijd in Leiden tegemoet zou kunnen gaan.

Dinsdagmorgen is de opening en op 21 september is de grote landelijke opening met feest in alle filialen.

Hieronder een fotoslideshow en filmpje met onder andere uitleg van de storemanager.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie